sâmbătă, 24 octombrie 2009

Domnilor ,
Nu ne mai credeti prosti, deoarece spre deosebire de politicieni, nu am dat dovada
Presedintele a fost suspendat pentru presupuse incalcari ale Constitutiei.; de atunci presedintele poarta permanent brosura cu textul Constitutiei, ceeace multi analisti si oameni politici nu o fac.
Dreptul presedintelui de a desemna un candidat este destul de clar si se pierde timp,ceeace nici nu se mai discuta.
Acum discutam ca avem o majoritate care sustine un alt candidat si basta.
Nu domnilor, Constitutia nu prevede alegerea prin vot majoritar a unei persoane; la art. 103 - Investitura , pct.(3) prevede ca " Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilr si , n de Senat ,in sedinta comuna " si ca in final "acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor di senatorilor"
Domnilor majoritatea si votul acordat de aceasta se da unui program si unei liste a Guvernului nu unei persoane agreate de majoritatea parlamentarilor,fie ea si K Johannes. Pe intelesul tuturor ,subiectul in problema este programul si Guvernul ,respectiv componenta lui.
Si ca sa revenim la persoane, la alin. 1 al art. 103 se precizeaza ca "Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, si nu altcineva ,in baza unor interese personale , de grup sau de partid. Se presupune ca presedintele reprezentatul majoritatii alegatorilor este persoana indreptatita si responsabila. Deci subiectul in problema este persoana desemnata de Presedinte.
Rusine pentru Ponta, Ghise, d-na Andone (de la Radio Romania Actualitati) si altii ca ei, care fac pe prostii ca sa ne prosteasca pe noi. RUSINE!!

Niciun comentariu: