marți, 6 octombrie 2009

Domnilor ,
In sprijinul viitorului d-voastra ca oameni politici si al partidelor politice,pe care le reprezentati,
va rog (va solicit, va implor) nu ne mai credeti prosti din nastere , neinformati sau lipsiti de initiativa.
Cei 20 de ani , accesul la informatii si in special la cea electronica, aderarea la UE , au schimbat regulile jocului, manipularea nu mai tine, cei batrani au pe langa ei pe cei tineri si cei tineri au mijloacele lor de informare.
Actionati si luptatti pentru idealuri si interese depasite, reformele trebuiesc facute, chiar daca numai la nivelul de bine; pe parcurs se va ajunge la foarte bine.Fara un inceput nimic nu se face
Daca nu ati gandit in acest sens va implor sa ganditi.
Schimbati mentalitatea politicii de contra, de adversitate. Tara are nevoie de colaborare intre toate fortele. Peste criza financiara, criza economica, criza sociala , nu mai creati criza politica si institutionala.
Unde este SOLIDARITATEA de care ati vorbit in campania electorala?
Parlamentul nu trebuie utilizat ca instrument de obstructiuonare. Daca numarul mare de parlamentari face dificila realizarea cvorumului sau prezentarea amendamentelor, sau daca calitatea intelectuala de imaginatie creatoare creaza dificultati dezbaterilor, nu mai complicati lucrurile cu motiuni de cenzura. Nu deveniti "MUMA PADURII" care creaza; dificultati eroului pozitiv (Fat Frumos) aruncand tot felul de obiecte vrajite in calea lui.
Puneti umarul in mod constructiv pentru iesirea rapida din criza., altfel veti fi aratati cu degetul pe strada ca fiind cei care au creat numai probleme.
D-l Geoana sa retraga tunurile pe care le-a pus pe puterea executiva inca de la inceputul anului.
Daca mai era nevoie de o gafa a facut-o atunci cand a retras ministrii din guvernul tarii. Ministrii nu erau ai PSD-ului, nu erau platiti din bani de cotizati, erau platiti din bani publici deoarece se considera ca lucreaza in interesul public. Ce ati factu d-le Geoana cu interesul public?V-ati gandit la siguranta economiei nationale ,nu cumva puteti fi apreciat ca unul care ati atentat la siguranta nationala, la nivelul de trai al populatiei.
D-le Antoneswcu, in afara de LOGOREA desfasurata timp indelungat in parlament , ce altceva ati facut pentru dezvoltarea tarii? Dece ati refuzat sa puneti umarul in guvernul Tariceanu ? Este usor sa stai in peluza si sa critici jocul celor din teren. Va fost usor sa sustineti majorarea indemnizatiilor si a pensiilor parlamentarilor, de teama ca o sa ajungeti in zdrente, d-voastra parlamentarii. Acum din indemnizatii va cununati la Bruxelles, in Bucuresti nu mai era posibil.
Ambii erati in parlament cand ,existand o lege privind pensiile bugetarilor (Legea nr. 19/2000) bazata pe principii permanent valabile, abrogand 31 de vechi reglementari din perioada 1972-1999, cand dupa promulgarea legii, aceasta a fost tinuta de guvernul PSD timp de 4 ani (2001 - 2004), ca in acest timp si dupa, sa fie modificata si completata in perioada 2001-2008prin 48 de acte legislative .Si daca nu a fost destul de modificata si completata s-au promovat in completare legile speciale, pentru grupuri restranse de bugetari,aceia care si in regimul comunist au fost "niste speciali" deoarece aparau partidul sau aplicau politica partiduluiOare completarea reglementarilor din domeniul pensiilor publice a fost constitutionala existand legea nr. 19/2000?
Daca nu v-ati intrebat la timpul respectiv poate va intrebati acum
Ce atitudine ati luat fata de aceasta situatie. Ati sustinut-o.
Cum sa credem ca acum veti sustine desfintarea discriminarii intre grupuri profesionale, sa lasati fara pensii platite din bugetul statului precum salarii, cand multi dintre d-voastra aveti parinti cu pensii speciale sau pensii speciale de urmas.
Va inteleg dificultatea de a trece peste astfel de interese si obligatii,insa o faceti cu sacrificarea partidelor si a carieirii politice, deoarece pensionari de rand (cateii) sunt peste 4 milioane, in timp ce ce specialii (dulaii) sunt numai 200 de mii..
Nu puneti in pericol pensiile si salariile actuale si nu perpetuati discriminarea intre "DULAI" si "CATEI", deoarece cateii se fac mari si vor musca.
Mesaj arhivat de www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: