vineri, 22 ianuarie 2010

Sa aparam democratia,
Prin mecansmul alegerilor libere, avem alesii nostri in administratia locala, in parlament si la administratia prezidentiala.
Totusi, in afara activitatii institutionale, in mass media sau aiurea, alesii sunt la indemana celor care isi permit sa ii aprecieze dupa sentimentele si capacitatea personala.
Legea ar trebui sa faca ordine in acest domeniu.
Mai mult , avem numeroase cazurile in care lideri politici, in afara activitatii parlamentare, care le acorda imunitate pentru declaratiile facute, isi permit sa faca declaratii publice injurioase la adresa reprezentantilor alesi. Grav este cand cei injuriati sunt sunt reprezentanti ai statului .
Ura personala si nejustificata inca public, face tot mai numeroase cazurile in care chiar presedintele tarii si administratia pe care o reprezinta este atacata in termenii cei mai uzuali . Deseori MG s-a exprimat ca ' PUNE TUNURILE ' pe guvernare, implicit pe presedinte si guvern, sau CA s-a exprimat ca "FACE RAZBOI TOTAL. " impotriva presedintelui. Cum ramane cu " puterea majoritatii fata de minoritate", cu "puterea alesilor fata de cei respins"i, expresii ale democratiei? Nu cumva democratia este in pericol si trebuie aparata de astfel de atitudini?
Daca da, unde este responsabilitatea celor care practica astfel de manifestari si a celor care ii sustin politic?
Democratia este buna insa fragila, si de aceea trebuie aparata de orice manifestare agresiva.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: