sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Statuile Ioanei Ciocan,
Ioana Ciocan are dreptul sa se joace cu imaginatia si cu fondurile personale , in limita domeniului privat , fara sa agreseze opinia publica..
Este gresita aprecierea ca Romania este pregatita pentru demersul Ioanei Ciocan.
Inca nu am refacut patrimoniul national cultural prin reamplasarea pe socluri a monumentelor distruse de comunisti.,multe dintre ele in perimetrul sectorului I.
Cu aceasta ocazie aflam ca bronzul utilizat de comunisti la realizarea statuii lui Lenin , a rezulta din distrugerea statuii regelui Carol I. Rezulta din interviul dat ziarului Adevarul ca Ioana Ciocan nu are cunostinta ca numitul Carol I a fost primul si un mare rege al Romanilor.
In final consider o gresala a ultimilor 20 de ani ca autoritatea locala a sectorului I CAPITALA CAPITALEI a autorizat amplasarea in spatiu public a lucrarii Ioanei Ciocan, fara sa consulte asociatiile de revolutionari si cetatenii alegatorii din sectorul I, considerati uneori ca fiind"votanti mai destepti" decat ai altora.
Sper ca primaria sectorului I sa retraga autorizarea ,evitand astfel degradarea relatiei cu bucurestenii si a lucrarii artistice.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: