duminică, 6 iunie 2010

APEL
Ramanand consecventii principiilor si in special principiului contributivitatii aratati seriozitate si grija fata de banii publici.
Eliminarea pensiilor de serviciu, a pensiilor NESIMTITE, acordate prin legi abuzive si neconstitutionale, precum si aplicarea reducerilor sau a unui "impozit majorat pe munca " sa se faca prin mentinerea practicii actuale. Asrfel pensiile mai mici de 1000 lei noi sa nu fie impozitate ,respectiv reduse, in timp ce acelea care dapasesc acest plafon sa fie impozitate cu impozitul actual ( !6% ) majorat la 30% (cu 14 %) aplicat la valoarea integrala a pensiei . In acest fel efortul se transfera pensiilor mari ( subsemnatul am pensie de 2590 lei si cu multe luni anterioare am mentionat ca ofer 10 % din pensie pentru sustinerea finantelor tarii ): acum ofer mai mult .
MAJORAREA IMPOZITULUI PE SALARII ( pe munca) cu 25 % ) , dupa ce acestea se vor corela cu munca ( conform legii unitare a salarizarii), este o prezentare mai suportabila decat reducerea cuantumului salariilor.
De ce nu se prezinta populatiei o comparatie cu ce se intampla in alte tari europene. si faptul ca pentru moment ,pana la reducerea numarului de bugetari , solutia rezolva situatia . Pentru economia nationala este neproductiv ca forta de munca a peste 200 de mii de oameni in perioada activa, este nefolosita sau folosita la servicii inutile. Produsul muncii a peste 200 de mii din populatie duce la o crestere a PIB-ului.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: