joi, 5 iunie 2008

Mesajul 520,
Solutii in loc de discutii!
In pietele alimentare nu functioneaza legea de baza a ofertei si cererii.
Oferta este determinata de intermediarii care aduc in piata produse cumparate la marginea localitatilor ( Bucurestiului), de calitatea si in cantitate de ei stabilite, astfel ca pretul din piata sa fie controlat de ei. Producatorii, neavand acces in piete, nu cunosc nevoile pietei si nici pretul din piata; in schimb ei se intorc in gospodarie cu produsele ce nu au fost achizitionate de intermediari.
Solutie !!!
Administratiile pieteleor sa introduca in obligatiile si atributiile lor si pe aceea de a asigura prin relatii directe cu producatorii (respectiv cu autoritatile locale din zonele de productie) sortimentele , cantitatile si calitatea necesara pietelor administrate. Adica sa desfasoare activitate de merceologie ( dupa denumirea ante 1989)
In aceste conditii, oferta si preturile produselor alimentare din piata vor fi in oarecare masura controlate de administratia pietelor. Sigur va exista o rezistenta a grupurilor mafiote ale intermediarilor. Vor avea intermediarii suficiente resurse financiare care sa cumpere serviciile abilitate , platite din banii cetatenilor consumatori.
Vom vedea unde se va produce rezistenta intermediarilor.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: