vineri, 27 august 2010

Anvelopare Popisteanu nr. 1 bl.1,
Prin amabilitatea d-voastra, conf. celor discutate ,va prezint aspectele in disputa :
1.~ Proiectantul a propus solutia de inchidere a balconului in care se afla tubul de evacuare a deseurilor menajere .
Cererea noastra este ca balconul sa ramana deschis , cu tubul in exterior, izolarea imobilului urmand a se face prin inlocuirea tamplariei existente exterioare, la limita casei scarii ( a podestului de scara ).
Conf. cererii noastre functionalitatea tubului ramane neschmbata , mirosurile, gandacii,murdaria gunoiului etc raman in afara spatiului locativ; - se respecta pct A 3. -Descrierea lucrarilor de baza , din Anexa nr.9 la normele metodologice privind Documentatia de avizare.
2.~ Proiectantul a propus conf. plansei 20 b din proiectul nr.23/2000, in Tabloul de tamplarie PVC , ferestre cu dimensiunile celor existente , cu mentinerea casetelor rulourilor , rezolvare care corespunde cu prevederea pct. A.3.. de mai sus.
Contrar proiectului si documentatiei de avizare , executantul lucrarii (SC Tehnologic Radion SRL ) fara o baza legala cunoscuta, impune solutia de dezafectare a casetelor rulourilor ,pe considerentul realizarii unei mai bune izolari termice.
Cererea noastra este ca lucrarea sa se execute fara afectarea casetei ruloului pe considerentele ca in acest fel lucrarile nu se extind asupra unor alte elemente de constructie , neluate in considerare la elaborarea normelor metodologice , considerandu-se ca acestea nu fac parte din problematica lucrarii de anvelopare ; - sa nu se modifice arhitectura fatadei imobilului , precum si functionalitatea acesteia..
Presiunea exercitata de executantul lucrarii, este corespunzatoare intereselor ce le are de a plasa alte elemente de protectie sau un volum de lucrari suplimentare..
3.~ Proiectantul a propus inchiderea balcoanelor aferente apartamentelor, prin desfintarea portiunii transparente - grilaj metalic- , respectiv prin placarea la exterior a acestui grilaj cu placi OSB si polistiren expandat . considerand ca astfel se conserva inaltimea de cca. 100 cm a parapetului ( obligatorie conf. normelor)
Cererea noastra este ca , dupa dezafectarea grilajului existent ,sa se mentina transparenta acestei portiuni de parapet, prin realizarea unui panou termoizolator din PVC, care sa includa si aceasta portiune incadrata rigid in ansamblul panoului, respectiv cu cca 40 cm mai inalt ; o configuratie pe verticala practic simetrica cu oberlichtul prevazut in solutia propusa prin proiect.
Proiectantului si altora le scapa faptul ca solutiile de parapet pot fi din materiale masive( zidarie sau beton) , metalice din bare forjate ) sau din sticla armata pe rame din profile rigide ( solutie mult practicata in perioada comunista ).


Mentionez ca imobilul a fost realizat din credite luate cu dobanda de 8 %, grad de confort sporit imbunatatit, la costuri cu 30 % mai mari decat cele pentru gradul de confort 1, cu rezolvari constructive deosebite , a caror mentinere este foarte importanta pentru noi ca proprietari ,
Cele mentionate succint mai sus, au fost transmise prin inscrisuri inregistrate sub nr. 18902/19.07.2010, nr.20516/03.08.2010, nr.21198/10.08.2010. la registratura generala , pozitia primariei fiind transmisa prin scris. nr. 18902/19.07.2010( ?) , cu stampila de iesire la data de 02.08.2010.
Lucrarile avanseaza in ritm sustinut, iar intarzierea rezolvarii cererilor noastre , va face inoperanta orice interventie .
Cu multa caldura,
Mihail Florea Dumitrescu

Text transmis prin e-mail la 18.08.2010 ora 21 . 18’
Catre d-l Andrei Chiliman

Niciun comentariu: