vineri, 27 august 2010

GREERII GREVISTI ,
Am trait sa o vedem si pe asta.
Au cantat, au jucat, au recitat etc. 20 de ani , au devenit celebri , au fost platiti ca niste printi, fie ca era vorba de solemnitati publice, de festivitati mortuare, boteze sau nunti , festivaluri nationale sau mai putin nationale, la emisiuni radio sau TV, clipuri publicitare , filmari etc.,oriunde se pleca cu multi bani , la care se arunca cu bani sau piese de aur Peste tot si totdeauna oamenii simt nevoia de circ, de spectacol .
In aceea perioada de glorie , greierele din fabula nu s-a gandit ca vine si o perioada in care scurgerea timpului nu mai inseamna si bani .
In acelas timp creatori de bunuri materiale, cercetatori, ingineri sau medici au realizat tehnologii pentru a obtine ,fiti atenti APA USCATA , sau aparatura electronica inlocuitoare a organelor interne, medici care opereaza pe cord deschis , fac transplanturi etc.,putini dintre ei avand parte de aplauze sau remunerari la nivele comparabile Diferenta a fost ca acestia din urma , oameni ai realitatii , au pus deoparte resurse financiare sub forma de contributii la fonduri de pensii.
Greierii nostrii , se intreaba , culmea hilarului , cum de isi permite restul lumii sa le ceara lor vedetelor, starurilor , sa plateasca pentru a-si asigura ziua de maine. Timp de 20 de ani s-au sustras de la aceasta obligatie ,deoarece se pare ca o aveau prin legile in vigoare. Daca nu o aveau , dece nu se intreaba daca sunt cetateni europeni, adica daca nu cumva de aceasta obligatie se achita oameni ca si ei din alte tari UE..
Ca si nomazii Europei, vedetele noastre se complac sa fie necontribuabili , sa fie numai consumatori de fonduri
Propun sa se examinexe ce este mai convenabil pentru bugetul statului, sa se conteze pe cooperarea cu GREVISTILOR FISCALI, sau sa se taie subventiile acordate teatrelor, festivalurilor, realizatorilor de filme , iar posturilor publice de radio si TV sa li se acorde fonduri pentru plata cu ora salariului de baza pentru diversele colaborari., respectiv sa se aplice principiul NU DAI, NU AI .
Intelectualitatea , detinatoare a unor prestatii de reala utilitate si valoare pentru dezvoltarea societatii, va trebui sa isi arate revolta . fata de o astfel de atitudine, din partea unor personaje care de multe ori nu cunosc nici exprimarea corecta a limbii literare ( lipsa acordului subiectului cu predicatul sau a numeralului cu substantivul ) , precum si detinerea unui vocabular mult prea restrans..
Consider necesar si o oblgatie ca liderii sindicali din alte domenii de activitate sa desfasoare o munca de lamurire cetateneasca cu reprezentanti precum Horia Moculescu , Gaitan etc.reprezentanti foarte vocali pe aceasta problema.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: