duminică, 29 august 2010

MICI DAR PUTERNICE ,

Este titlul unei emisiuni transmise sambata si duminica de TVR- Cultural.
Azi duminica 29 aug. subiectul a fost MALTA .
Va rog cu insistenta , dati valoare , respect si eficienta filozofiei colective exprimate prin : ~ “OMUL SFINTESTE LOCUL “ ;~ OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT”
Daca este o solutie sa apelam la investitori straini, care sa vina cu toate bagajele si avantajele ce decurg din aceasta rezolvare, dece sa nu apelam la specialisti straini ,in diverse domenii, asa cum s-a procedat in marile epoci de dezvoltare economico – cultarala. Inaintasii nostrii au apelat la constructori si pietrari italieni, la ingineri germani , doctori francezi . Sa folosim cunostintele lor in participatiune cu munca si resursele noastre , astfel ca si profitul sa se repartizeze corespunzator .
Emisiunile de tipul celei mentionate , arata unde se pot gasi astfel de specialisti.
Emisiunea despre MALTA , arata cum si cat se poate dezvolta un oras ( VALETTA ) in numai 20 de ani, cum se munceste in conditii in care un salariu nu este suficient pentru intretinerea unei familii, cum se pune in valoare laptele de vaca si capra , in produse fermentate ( branza ) care sa fie livrate la curti regale ( expl.familia regala daneza ), cum se pescuieste, cum se face politica in interesul comunitatii, etc.
Sugerez sa se dea atentie acestor emisiuni documentare, in sensul sa se organizeze vizionarea, analizarea si prezentarea de propuneri de atragere de specialisti , ca emigranti temporari sau pe durata nelimitata..
www.orizontluminos.blogspot.com.

Niciun comentariu: