duminică, 15 august 2010

TREBUIE SA STIM !
partea 1,
Daca aderarea la zona Schengen are niste conditionari, aderarea este atat de importanta incat cunoasterea si rezolvarea acestor conditionari este un imperativ national.
1. Functionarea corespunzatoare a Agentiei Nationale de Integritate este una dintre conditionari, atitudinea Curtii Constitutionale si a Senatului sunt atitudini antinationale si in special cea a senatorului Frunda, in postura dansului de reprezentatnt al unei minoritati. Atitudoinea d-lui Frunda in parlamentul maghiar ar fi fost apreciata ca daunatoare statului maghiar in interesul sau de a adera la zona Schengen?. daca da , atunci cu atat mai mult in situatia in care se afla in cadrul unei minoritati.
2. Functionarea defectuoasa a justitiei , face ca asupra acesteia sa functioneze singura monitorizare UE care exista asupra statului roman in prezent. Situatia nu se poate imbunatati prin MICA REFORMA DIN JUSTITIE! Este necesara o mare reforma care sa elimine hotararile eronate sanctionate de CEDO, respectiv prejudiciile materiale ( despagubirile) pe care statul roman le plateste, sa aplice pedepse la nivelul celor practicate in tarile europene, sa rezolve cu celeritate si unitar, sa arate fermitate eliminand basbaielile existente , sa reprezinte o adevarata putere a statului , care sa transmita cetatenilor siguranta si spiritul dreptatii. Altfel solutia este externalizarea justitiei cel putin prin implementarea unui management strain la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii si monitorizarea de aproape a Curtii Constitutionale..
3. Discriminare sau emancipare . Daca programatorii romani muncesc pentru salarii de 200 – 500 de euro, sau un salariat in administratia locala isi acceppta salariulu de 400 RONI ( cca. 100 euro ) , iata aflam ca Petrica, un nomad din Romania, aciuiat in sud- vestul Frantei - La Rochelle ( vezi RL din 10 aug. a.c. pag. 1) , caruia I se interzice accesul in Supermarketul Super U , declara ca in “Romania nu se poate trai cu salariul de 200 euro,cat poate obtine daca se intoarce in tara, asa ca va continua sa ramana in Franta unde este ajutat de asociatii sa cerseasca sau isi mai gaseste cand si cand de munca la negru”
Este nerealist sau tendentios sa se considere ca Petrica sau alti membri ai etniei sunt discriminati, in realitate este problema de concept de viata , de mod de a trai, specific etniei careia ii apartine. Rezolvarea situatie trebuie sa inceapa cu schimbarea conceptului de viata al acestei etnii.
www. orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: