vineri, 9 ianuarie 2009

mesaj

Mesajul 608,
Suntem membrii asociati ai unei societati pe actiuni care se numeste statul roman. Primim fiecare dividente sub forma de pensii, salarii sau subventii ,functie de aportul adus societatii.
Puterile statului, executiva, parlamentara si justitia sunt pilonii consiliului de administratie al societatii. Ca orice patron ,si marele patron STATUL are dreptul sa ia masuri ,de orice natura, pentru bunul mers al societatii, pentru functionarea acesteia in conditii grele de piata, respectiv pentru evitarea falimentului in situatii de criza economico-financiara. Falimentul ,ca pentru orice societate comerciala, inseamna pierderea posibilitatii de a acorda dividente, respective pensii, salarii si subventii. In cazul STATULUI, insemna colapsul structurilor puterii, ale educatiei, ale sanatatii etc.
Asa cum patronatul oricarei societati comerciale are dreptul sa restranga cheltuielile prin reducerea numarului de personal, prin masuri de tehnologizare sau prin reducerea salariilor, chiar daca intra in conflict cu angajatii persone fizice sau cu sindicatele ,tot asa STATUL ,MARELE PATRON, are dreptul sa restranga cheltuielile chiar prin lipsirea de munca a unora dintre bugetarii sai, fara ca aceasta sa insemne un act anticonstitutional, fiecare angajat avand libertatea de a se recalifica prin reconversie, sau chiar de a emigra spre alte locuri de munca. Libertatea muncii sau a miscarii nu sunt incalcate.Patronatul SC NOKIA a intrat in conflict cu Statul german ; azi patronate japoneze isi restrang activitatea in Romania; patronate nationale in USA, Anglia, Germania isi restrang activitatea. Poate sa se opuna cineva?
In cazul Ordonantei nr.230/2008, conflictul este generat de lipsa de CARACTER a unora dintre angajati, aceia care avand cumul de pensie cu alte activitati ,uneori multe si diverse, care aduc venituri. Ce doresc acestia? Doresc ca MARELE PATRON STATUL sa fie lipsit de posibilitatea reducerii cheltuielilor, sau sa o faca prin disponibilizarea celor lipsiti de alte venituri, in general a celor de la subsolul societatii, din clasele sociale celor mai prost platite.
Respectivele personalitati, actori de renume, profesori universitari sau medici cu renume, care au traversat regimul communist mai toti beneficiind de avantajele unei participari si recompensari speciale, cunosc practica disponibilizarilor portarilor, a femeilor de servicii, etc de fiecare data cand se practica o asa zisa retructurare. RUSINE PENTRU ACESTE PERSONALITATI , AL CAROR CARACTER ESTE REZULTATUL MUNCII DE FORMARE A OMULUI DE TIP NOU. RUSINE, RUSINE, RUSINE……………
Va urma !

www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: