sâmbătă, 3 ianuarie 2009

NOTIFICARE,

Spre stiinta : Ministerul Finantelor Publice
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

Pensiile acordate in baza legii nr. 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, conf. cap.II se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat si care conf. art.16, numai in mod exceptional se completeaza cu sume care se aloca de la bugetul de stat , numai dupa utilizarea ,conf. art. 13 si 14 , a fondului de rezerva si a disponibilitatilor rezultate din excedentele anuale .
Deoarece ,conf. art. 11 alin.(2) , proiectul bugetului de asigurari sociale de stat , elaborat de catre guvern are la baza propunerile CNAPS, rezulta indubitabil raspunderea CNAPS . fata de pensionari.
Tinand seama ca raportul dintre valoarea punctului de pensie si valoarea salariului mediu in anul 2009 este de 40%, conf. PROGRAMULUI DE GUVERNARE aprobat de parlament la investitura guvernarii 2005-2008, rezulta ca singura relatie cu bugetul de stat este data de valoarea salariului mediu.
Numai sub acest raport se poate pune in discutie majorarea punctului de pensii, respectiv a pensiilor in anul fiscal 2009., in conditiile cunoscute, ca modul de calcul a pensiilor in baza legii nr. 19/2000, este singurul care respecta principiile contributivitatii, solidaritatii, unicitatii, egalitatii (care elimina discriminarea ), obligativitatii, repartitiei , autonomiei si egalitatii , mentionate inca in art. 2 al legii.
Deoarece , existenta reglementarilor speciale ( Legea nr. 164/2001 , OUG nr. 36/2003 ,Legea nr. 3003/2004, Legea nr. 109/2005, Legea nr. 8/2006, Legea nr. 96/2006) incalca principiile mentionate mai sus,si cu precadere principiile unicitatii, egalitatii, solidaritatii si contributivitatii, care solicita in mod curent si substantial bugetul de stat, pentru a purta discutii cu substanta in cadrul guvernului , va anexam notificarea transmisa Ministerului muncii ,familiei si protectiei sociale.
Atentionam ca numai incalcarea principiului contributivitatii si stabilirea pensiei luand ca baza venitul lunar ,la un procent de 80% din acesta, are trei aspecte foarte importante:
~ natura pensiei se schimba aceasta devenind un salariu redus cu 20% pentru perioada de inactivitate, ceea ce incalca principiului retributiei pe baza muncii depuse acordand venituri la nemunca;

Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale
~ pensile mari revin categoriilor sociale care in timpul activitatii au contribuit in mica masura la realizarea veniturilor bugetare si a patrimoniului national;
~ modul diferit de calcul si diferentele rezultate, arata ca in societatea romanesca exista o discriminare de neexplicat si greu de numit, care prin afectarea substantiala a bugetului de stat, se constituie in deturnarea inadmisibila a banilor contribuabililor spre aceste categorii sociale , deturnare aberanta si care devine criminala in perioada de criza pe care o traversam.
OPRITI ACEASTA SCURGERE DE BANI PUBLICI SPRE RESPECTIVELE GRUPURI SOCIALE


Cu stima ,

Mihail Florea Dumitrescu,
Inginer pensionar,
Str. Av. Popisteanu nr. 1 ,bl.1,ap.27
Bucuresti sector 1

Mircea Ivanciu ,
Inginer pensionar,
Str. Ion Brezoianu nr.10,sc.A,ap.10
Bucuresti sector 5,

















Doamnei presedinte,
Mariana Campeanu
Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale

Niciun comentariu: