vineri, 9 ianuarie 2009

mesaj

Mesajul 609,
ATATA LIPSA DE CARACTER ma face sa imi fie rusine ca sunt membru al aceleasi societati cu persone ca AVOCATUL POPORULUI, persoane cunoscute ale vietii artistice, etc. care iau parte la viata economico-sociala numai atunci cand interesele lor sunt afectate.
Avocatul poporului a initiat de urgenta o notificare la Curtea Constitutionala, pe considerentul ca Ordonanta nr. 230/2008 ar fi neconstitutionala, ca personal este discriminat alaturi de altii,
Avocatul poporului nu recunoaste drepturile patronale ale STATULUI ROMAN in relatiile cu bugetarii , nici dreptul fiecarui cetatean la recalificare prin reconversie profesionala,sau dreptul la libera miscare a fortei de munca in spatiul UE.
De 8 ani pensionarii standard, ale caror pensii sunt stabilite prin legea 19/2000, sunt discriminati in raport cu militarii prin legea nr. 164/2001, cu diplomatii si bugetarii din comertul exterior prin OUG nr. 36/2003, cu magistratii prin legea nr. 303/2004, cu artistii , interpretii etc. prin legea nr. 109/2005, cu membrii uniunilor de creatie prin legea nr. 8/2006, cu parlamentarii prin legea nr. 96/2006 fara ca Avocatul poporului sa se sesizeze Aflam ca avocatul poporului este pensionar ; sa faca cunoscut ce fel de pensie primeste, pensie conf.legii 19/2000 sau pensie speciala conf.cu legile speciale enumerate. Cea de a doua situatie ar explica nesezizarea dansului fata de discriminarea in sistemul de pensii.In orice caz , oricare ar fi situatia, pentru nesezizarea Curtii Constitutionale, avocatul poporului trebuie sa isi dea demisia de onoare ,pe care o asteptam cu interes, spre eradicarea injustetelor existente in societatea noastra. Oricare salariat, indiferent daca lucreaza cu mainile sau capul, in momentul in care greseste, producand pagube materiale sau morale prin rebutul muncii sale, suporta consecinte morale sau materiale. Daca nu la nivelul inalt al celor reprezentativi, atunci cum putem face aceasta la nivelul de jos al societatii.
Mentinerea acestei discriminari intre pensionarii sistemului public de pensii, ne oblige sa ne adresam la Curtea europeana de justitie privind modul defectuos de functionare a Statului.
Asteptam cu interes pozitia celor care cumuleaza pensii ( cel mai posibil pensii speciale) din cadrul Curtii Constitutionale la sesizarea de neconstitutionalitate inantata de avocatul poporului.
Punctul nostru de vedere privind constitutionalitatea Ordonantei nr. 230/2008 a fost exprimat in mesajul anterior. Ordonanta ,odata cu aprobarea acesteia prin lege ,sau in perioada de aplicare ,poate sa sufere numeroase modificari si completari precum legea nr. 19/2000 ( care a fost modificata si completata prin cca. 40 de reglementari ulterioare)
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: