duminică, 25 ianuarie 2009

Mesajul 617,
Sume enorme din banii publici ,ajung prin intermediul bugetului de stat la grupuri de personae prin diverse modalitati reglementate sau nereglementate.
1.~ O prima modalitate este cea a cumulului pensiilor cu salarii, problema mult discutata in ultimul timp. In mod gresit se afirma ca aceasta situatie nu poate fi evitata decat prin interzicerea dreptului la munca. Nimic mai gresit. Subsemnatul , am iesit la pensie la cerere la varsta de 60 de ani ; avand un salariu potrivit clasei 37 gr.5 din grila de salarizare valabila in perioada. La cererea institutiei am fost reangajat pentru o perioada de 2 ani pe aceeasi functie cu mentinerea salariului dar fara cumularea pensiei, considerand ca aportul meu inainte de pensionare si cel dupa reangajare nu justifica cresterea venitului rezultata prin cumul..
2.~ Cumulul de functii exista si in perioada comunista si in special la personalul din invatamantul superior.. Am testat conditiile din cumul si am constatat ca era posibil numai prin frustarea functiei de baza. Sindicatele au luptat pentru durata muncii la max. 8 ore, restul fiind destinat refacerii fortei de munca prin odihna, problemelor familiare si cresterii calitatii muncii profesionale . In cazul personalului din invatamant suplimentar exista timpul pentru pregatirea programului scolar al zilei urmatoare Cumulul afecteaza negativ realizarea acestor etape ale bugetului timpului zilnic Cumulul este expresia pecuniara a relatiei dintre caracter si inteligenta . Lipsa caracterului lasa libertate inteligentei sa combine situatii mai mult sau mai putin morale.
Cum explica avocatul poporului , d-l Ioan Muraru inclinatia spre atragerea unui venit de cca. 182 mii Roni/annual ( 15 mii Roni/luna) prin activitatea de prof. al fac. de drept din cadrul Univ. Bucuresti( 110 mii Roni/an) si a Univ. Titu Maiorescu(20 mii Roni/an), precum si din functia de avocat al poporului (52 mii Roni/an) conf. declaratiei de avere depuse potrivit anului 2007. De unde atata putere de munca, atata motivare pentru a suge de la bugetul de stat suma de 162 mii Roni/an din bugetul de stat.Iata ce l-a manta in lupta pe d-l avocat al [poporului. Este posibil sa renunte la functia de professor al fac. de drept din Univ. Buc.? Sigur ca este posibil sa traiasca din 72 mii Roni/an ( 6 mii Roni/luna) pe care ii aduc celelalte doua functii.
Nivelul salariilor profesorilor din invatamantul superior nu justifica o viitoare crestere salariala
Declaratiile de avere ale judecatorilor Curtii Constitutionale arata situatii similare la nivelul celor mai mari salarii. La acest mod de acumulare problema este de MORALITATE.
3.~ Cu totul alta este situatia cu legile si pensile speciale ale magistratilor , militarilor, diplomatilor, parlamentarilor etc. despre care putem vorbi de cea mai oribila DISCRIMINARE INTRE GRUPURILE SOCIALE.. Despre acestea nu mai vorbesc deoarece am vorbit si s-a vorbit mult, insa puterea grupurilor de interese este inca sau a fost mare rezistand presiunilor. Este acum momentul schimbarii ? ESTE !!!
4.~ Sa fim de acrod cu atribuirea de indemnizatii , de subventii catre grupele sociale cu venituri mic, dar dece sa primeasca indemnizatii de 50% din pensia contributive , prin legi speciale , ca de expl. Cantaretii, artistii, membrii uniunilor profesionale in care intra unii arhitecti , etc. grupuri ale caror membrii realizeaza venituri , din diverse surse, departe de a fi la nivelul de jos al subzistentei. Ai nu poate fi loc de SOLIDARITATE SOCIALA.
5. Legea nr. 19/2000 este prima reglementare care se bazeaza pe o serie de principii ( cinci) si algoritm matematic bazat pe cuantumul contributiilor la sistemul de asistenta sociala, dand astfel pensiei caracterul de returnare a unor drepturi. Banesti. Nu lasati sa se altereze acesta lege prin acordare unor majorari pensiilor mici Masurra este arbitrara, politicianista, neproductiva, reintroduce haosul in sistemul de pensii. PENSIILOR MICI SA SE ACORDE INDEMNIZATII PE DURATA DETERMINATA. modalitate care respecta principiile din legea nr. 19/2000, inclusiv cel al solidaritatii sociale

Va urez success in discutiile cu Guvernul.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: