marți, 6 ianuarie 2009

NOTIFICARE,

Spre stiinta : Ministerul Finantelor Publice
D-lui ministru Gheorghe Pogea
Rememorez ca perioada guvernarii PSD a anilor 2001 - 2004 a aratat ca este posibila amanarea intrari in vigoare a unei legi,chiar daca aceasta a fost promulgata si publicata in MO.;ne referim la Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale..
Trebuie retinut ca amanarea timp de 4 ani a intrarii in vigoare a legii, timp in care guvernul PSD a emis o serie de legi speciale (legea nr. 154/2001, OUG nr. 36/2003,legea nr. 303/2004), a dus la reducerea sprijinului pensionarilor de rand (cu studii medii si superioare). Sub presiunea majoritatii PSD din parlament s-a continuat ofensiva prin elaborarea si promulgarea legilor nr.109/2005 si nr.8/2006 care au pregatit opinia publica pentru promulgarea legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor.
Prin aceste legi speciale ,care privesc aceleasi grupurile de interese care si in perioada comunista au beneficiat de regim special, asa zisa social democratie formata dupa dec. 1989 are ca obiective mentinerea structurilor sociale anterioare.
Aceasta politica a atacat principiile avute in vedere la baza legii nr. 19/2000, in special a principiilor solidaritatii, unicitatii si egalitatii,
Consideram ca actuala guvernare nu are dreptul sa vorbeasca in numele egalitatii sociale , fara sa ia masurile legislative necesare ca un segment social ,nu important numeric, sa nu mai beneficieze de avantaje substantiale din veniturile bugetului realizate prin contributia celor multi discriminate, venituri fara munca prestata
Cca. 80 % din segmentul de populatie inactiv , constituit din pensionari, au pensile stabilite pe baza unui algoritm mathematic, care stabileste numarul de puncte la a 5-a zecimala, in timp ce segmentul favorizat, are pensile stabilite la nivelul ultimului salariu sau media acestora.,adica cu nimic altfel decat in perioada comunista ,cand in baza legii nr. 3/1977 pentru calcularea pensiei se alegeau veniturile ultimilor cinci ani de activitate.
Deasemenea nu are dreptul sa vorbeasca de solidaritate sociala, atat timp cat nu a luat masuri ca austeritatea bugetara fortata de criza economico- financiara sa fie rezolvata in primul rand prin eliminarea efortului bugetar generat de suplimentarea de la buget a a acestor pensii speciale. Daca pensia unui judecator dupa 20 de activitate este de 12 mii Roni(vezi cazul Turcu), respectiv 80% din 15 mii Roni venituri,, numai prin aplicarea procentului de 40% acordat pensiilor standard (conf. legii nr. 19/2000) inseamna o reducere cu 6 mii Roni,( bani extrasi din bugetul de stat in detrimentul celorlalti cetateni.) Solidarizarea “dulailor”nu se poate numi solidaritate sociala.
Deasemenea nu are dreptul sa vorbeasca despre unicitatea legii in conditiile in care pensile “Dulailor” se stabilesc pe alte baze, ca de expl. plecand dela ultimul salariu in timp ce pensile “ cateilor” se stabilesc in baza salariului mediu, care poate fi de 5 -10 ori mai mic.
Cerem sa depasiti interesele de grup ( magistrati, militari, parlamentari, diplomati, si altii), in functie sau descendenti ai acestora, si sa modificati reglementarile speciale prin eliminarea art. 5,14,15,16,22 din legea 164/2001, art. 2,4,5,6,, 9 din OUG nr. 36/2003, art. 82 si 85 din legea nr. 3003/2004 , art.49,50 din legea nr. 96/2006 ,precum si abrogarea in integralitate a legii nr. 109/2005 si a legii nr. 8/2006,
Totodata precizam ca mentinerea in vigoare a reglementarilor mentionate si acordarea in baza legii, de beneficii prin discriminare si nemeritate este nelegala , cand insasi reglementarile respective sunt nelegale prin incalcarea prevederilor constitutionale si a normelor europene obligatorii pentru tarile membre UE Daca este necesara confirmarea Curtii Constitutionale, sa o solicitam ,pentru o buna rezolvare si transparenta .
Numai in acest fel , prin aplicarea legii nr. 19/2000 intregului sistem public de pensii , fara discriminare , fara impartirea acestora in “catei” si “dulai”, cunoscand ca printre “catei” sunt cei care asigura dezvoltarea economica a tarii, asigura sanatatea populatiei, asigura dezvoltarea nivelului de cunostinte a tineretului etc, in timp ce “dulaii” sunt cei care au obligatia sa realizeze aceea justete si siguranta generala, fara sa reuseasca in activitatea lor, sau sunt “vocalii” care daca nu lipsesc cu desavarsire, sunt absenti prin adormire sau lipsa de participare, sau vorbesc si cand nu au nimic a spune.
Situatia economica inapoiata comparativ cu tarile UE ,precum si inapoierea ca mentalitate , trebuie sa nu ne nelinisteasca in perioada de criza, din contra. In timp ce celelalte tari vor bate pasul pe loc, noi daca suntem responsabili politic putem profita de situatie si sa reducem diferenta , atat economica cat si ca mentalitate politico- sociala
Demonstrati intelegerea situatiei, cautati capacitatea de a rezolva si aratati vointa politica de a pune interesul general al populatiei inaintea intereselor de grupuri, si peste 4 ani veti avea sprijinul alegatorilor.
IN CAZ CONTRAR CLASA POLITICA ROMANESCA VA MURI PRIN INANITIE, DIN LIPSA DE ALEGATORI . NU VETI PUTEA FI VALIDATI FARA PARTICIPAREA SI CONFIRMAREA ALEGATORILOR
Dea Dumnezeu sa beneficiati de mintea de pe urma a romanului
Totodata solicitam primirea de catre d-l ministru Marian Sarbu ,in audienta , pentru a obtine o rezolvare pe fond a problemei prezentate

Cu stima,
Mihail Florea Dumitrescu, Mircea Ivanciu,
Inginer pensionar, inginer pensionar
Str. Av. Popisteanu nr. 1, bl.1,sc.1,ap.27 str. Ion Brezoianu nr.10,sc.A ap.10
Bucuresti ,sector 1 Bucuresti sector 5
Tel.o21.665.50.17; 0744-48.61.38 te. 021.314.79.26; 0722-19.52.18

Domnului ministru Marian Sarbu
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
www.orizontluminos.blogspot.com

3 comentarii:

844884 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
844884 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
844884 spunea...

Buna ziua, il cunoasteti cumva pe Mircea Ivanciu (autorul jocului dacii si romanii)? Am ajuns aici incercand sa dau de dansul cumva...poate ma puteti ajuta dumneavoastra... apropo, imi place continutul blogului, o sa revin. Multumesc anticipat, sanatate!