sâmbătă, 31 ianuarie 2009

mesaj

Mesajul 619,
Program de criza,
~ Cumulul de functii, in special in domeniul invatamantului superior atat de stat cat si particular , la se adaoga inca o functie ,in general de baza la stat, sunt moduri nmeroase de a suge bani la cuantumuri impresionante. Cazul d-lui Ioan Muraru care aduna ca prof. la Universitatea de Drept Bucuresti suma de cca. 110 mii lei Roni, ca prof la univ. Titu Maiorescu alti 20 mii Roni , ca Avocat al Poporuluiinca 52 mii Roni si de la Editura mai culege 4,5 Roni, adica un total de 184,5 mii Roni/ an. Cate functii de baza si unde le are; ? Are cumva si pensie? Este normal sa aiva o functie de baza in sistemul public ( professor sau avocat al poporului) la alegere si nimic mai mult.. Daca are putere de munca sa o dedice scrisului la Editura sau in sectorul privat.
~ Din punct de vedere al functionarii economiei de piata, mare parte din banii veniturilo mari nu se intorc in piata interna sub forma de consum Acesti bani alimenteaza pite externe prin practicarea turismului exotic sau consum de bunuri Sugerez ca veniturile care depasesc un cos de cheltuieli maxim acceptabil sa revina celui indreptatit sub forma de OBLIGATIIDE STAT sau BONURI DE TEZAUR cu plata peste 5 ani.In acest fel masa de bani in circulatie se vor regasi in mai mare masura in economia interna functionala.
~Sa se renunte la sistemul INDEXARILOR deoarece in acest sistem se pierde legarura cu pricipiile avute in vedere in Legea nr. 19/2000 a pensiilor publice.
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 620,
Relocarea pe teritoriul altor tari a unor investitii noi ,precum si a unora existente, nu este favorabila dezvoltarii economice, cu atat mai mult in perioada de criza economico-financiara.
Este inadmisibil ca fabrica de ciocolata din Brasov sa fie realocata in Bulgaria, ca urmare a faptului ca autoritatea locala nu a gasit solutie de reamplasare a aceteia.
Deasemenea nu este acceptabil ca investitia blocului de 200 m inaltime “DIAMANT” sa plece pentru a fi relocate in alta tara est-europeana, pe considerente emotionale, subiective sau de comision
Oricare investitie ,in special una ca respectivul imobil are numeroase avantaje socio-economice. Astfel:
~ la realizarea lucrarilor se creaza numeroase locuri de munca, se consuma cantitati importante de materiale de constructii si se utilizeaza solute si tehnologii noi care trebuiesc insusite;
~ in functiune o astfel de investitie va oferii multe locuri de munca de calificare deosebita ,la nivel European si international;o scoala de formare;
~ devine un symbol al orasului , precum Turnul Eiffel pentru Paris etc;
~devine un obiectiv turistic de mare atractie;
~un important platitor de taxe si impozite;
Suficiente avantaje care interzic interventiile neavenite a unor personae care nu au legatura cu stiinta dezvoltarii viitoare a marilor orase, a caror minte nu a “FATAT” nimic deosebit in domeniu. Astfel de interventii trebuiesc interzise prin lege si oprobiul public.
Propun ca Legea nr. 215/2001 privind administratia publica sa fie completata cu o prevedere prin care administratiile locale prin reprezentantii lor alesi sau numiti sa raspunda in cazuri de alocari; raspunderea sa fie pentru atac la siguranta nationala, ca urmare a afectarii stabilitatii socio-economice a tarii. Oprobiul public sa fie sanctiunea pentru “ cei care fara sa aiva ceva a spune” se simt indreptatiti a spune.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: