marți, 8 iunie 2010

DESCENTRALIZAREA ADMINISTRATIVA,
Reusita acestei operatiuni depinde de o serie de factori printre care:
1.~ PRIMARII , respectiv primii din comunitate (cuvantul vine din latina), sa fie realmente cei mai gospodari , mai competitivi , apropiati de comunitate., oameni din familii realizate material si financiar, responsabili cu resursele lor si ca urmare si cu cele ale comunitatii. Politicul sa intervina in acest joc , numai prin reglementari si sprijin logistic.
2.~ Administratiile locale sa administreze suficiente fonduri centrale ,dar mai ales resurse materiale si financiare locale . Responsabilitatea este insotita de grija in cazul administrarii resurselor proprii (locale).
Taxele si impozitele locale care astazi merg spre administratiile locale unde au sediul angajatorii, sa fie preluate de catre administratiile locale unde au rezidenta platitorii acestora. Altfel spus localitatile care isi trimit cetatenii sa munceasca pentru altii ( alte comunitati) sa fie cele care sa beneficieze de aportul la bugetele locale ale muncii acestora.
Rezolvarea este etica, achitabila si productiva deoarece muncitorii care se deplaseaza pentru a muncii in alte .localitati, odata intorsi acasa, sa beneficieze de dotari comunale ( utilitati, social culturale ) realizate din taxele si impozitele muncii lor., sa spere la urbanizarea vietii familiilor lor.
www.orizontluminos.blogspot.c

Niciun comentariu: