luni, 28 iunie 2010

ILEGALITATE
RETROACTIVITATE ,
ABATERE DISCIPLINARA
1.~ Cuantumul pensiei de serviciu, care depaseste valoarea corespunzatoare numarului mediu de puncte rezultat prin aplicarea algoritmului de calcul pe baza veniturilor castigate si la care s-a PLATIT CONTRIBUTIA .este illegal si se constituie ca si venituri necuvenite.
Asa cum s-a mai aratat, numai achitarea contributiei ( cotizatiei ) creaza drepturi pentru platitor. Este aberant, este illogic , este frustrant, ca aceleasi drepturi sa le obtii prin neplata contributiei (cotizatiei) ca si cel care a platit cotizatia( contributia)
Ca si concluzie care nu mai trebuie demonstrata ( avem deaface cu o AXIOMA) , acele parti din valorile pensiilor speciale care nu sunt sustinute prin contributii platitte, sunt ILEGALE si pe cale de consecinta trebuiesc restituite bugetului de asigurari sociale. Nu ne gasim in fata unei retroactivitati a legii ,suntem in cazul insusirii fara drept a unor bunuri valorice.
.
2.~ Legile speciale emise pe domenii de activitate ( justitie, diplomatie, comert exterior, militari, apararea ordinei publice, parlamentari etc.) sunt ilegale ?
Daca tinem seama de urmatoarele aspecte , prin prevederile privind drepturile la pensie, ajungem sa consideram ca fiind ilegale aceste legi deoarece incalca prevederi ale Legii nr. 24 din 27 martie 2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative. Astfel: se incalca :
~ Art. 1 alin (1) si (2 ) in sensul ca nu se respecta principiile generale de legiferare si principiile ordinei de drept.
~ Art. 2 alin.(1), deoarece nu asigura sistematizarea ,unificarea si coordonarea legislatiei . ( cu referire la prevederile legii nr. 19/2000.)
~ Art.3 alin.(10 si (2) , prin nerespectarea normelor de tehnica legislativa.
~ Art.6 alin. (1),(2), au adus instabilitate ,in conditiile in care existenta legii nr. 19/2000 elimina o insuficienta a legislatiei .
~ Art.12 alin.(a) si (c) deoarece nu s-a corelat cu prevederile legii nr. 12/2000 cu care se afla in conexiune si nici cu reglementarile comunitare si cu tratatele internationale la care Romania este parte.
~ Art. 13 alin.(1) deoarece reglementarile privind pensiile nu au fost cuprinse in acelas act normativ cu pensiile celorlalte grupe sociale ,respectiv legea nr. 19/2000.
~ Art. 14 alin. (1) deoarece derogarea conduce la discriminarea celorlalte grupe de pensionari bugetari., caracterul special lipsind cu desavarsire.( alin. 2 si 3 ).
~ Art 15 alin.(1) (2)(3) deoarece s-a incalcat interdictia de a institui aceleasi reglementari ( pensile) in mai multe acte normative., respectiv nu s-a facut abrogarea din legea nr. 19/2000 sau concentrarea materiei in reglementarea unica ( Legea nr. 19/2000)
~ Art. 16 deoarece nu s-a facut abrogarea aspectelor de contradictorialitate cu reglementari preconizate ( legea nr. 19/2000)
~ Art.17 deoarece cu toate ca exista subordonarea acelorasi principii , nu au fost reunite intr-o structura unitara.
~ Art.23 alin.(1) deoarece nu acopera intreaga problematica a relatiilor sociale ce reprezinta obiectul de reglementare ( pensile ).
~ Art. 62 alin.(1) si art. 63 alin.(1) deoarece nu s-a procedat la abrogarea prevederilor contrarii din legea nr. 19/2000

Avand in vedere consolidarea sistemului legislativ, initiativele recente privind salarizarea unitara si reglementarea unitara a pensiilor , prin incorporarea intr-o structura omogena a reglementarilor in vigoare privind acelasi domeniu sau domenii conexe , inlesneste cunoasterea si aplicarea lor , cu respectarea art. 18 alin.(1)

3.~ Decizia Curtii Constitutionale privind caracterul special al pensiilor judecatorilor si magistratilor, incalca prevederea art. 99 – Constituie abateri disciplinare- din legea nr. 303 din 28 iunie 2004 privind statutul magistratilor , care printre altele mentioneaza : “ interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, ALTFEL decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii “ se constituie abatere disciplinara , legea nr. 19/2000 fiind reglementarea la care se face trimitere.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: