luni, 7 iunie 2010

SINDICATELE SI MUNCA

NEMUNCA in societatea romaneasca in mare parte este consecinta reactiei fata de perioada comunista si a lipsei de preocupare a SINDICATELOR ,tot ca o reactie fata de trecut cand functionau ca si curea de transmisie intre putere si clasa muncitoare.
NOI pensionarii perioadei de munca creatoare a industrializarii si a mobilarii tarii cu cladiri de locuit si social culturale, tragem la raspundere pe cei care nu au stiut sa mobilizeze munca si sa elimine nemunca si UZURUL in lipsa unui echilibru intre venituri si cheltuieli.
CRIN ANTONESCU si alti oameni politici, precum si unii lideri sindicali ( MARIUS NISTOR) , habar nu au de ce inseamna munca creatoare de bunuri materiale. Acesti oameni VOCALI pescuitori in ape tulburi, se simt bine in momente de mare agitatie sociala.
Istoria a aratat ca aceste momente duc la dezechilibre majore : revolutia comunista in Rusia a aparut pe fondul dezastrelor militare ale armatei tariste pe fronturile primului razboi mondial: ; national -socialismul - HITLER - a aparut urmare a crizei mondiale din 1930-1933 si a urmarilor ei in Germania ,alta perdanta a primului razboi mondial . dictatura militara a lui Ion Antonescu a aparut urmare a pierderilor teritoriale din anii 1939 si 1940.
Sa imi fie iertat,insa cand il vad pe Crin Antonescu miscandu-se si vorbind ,il vad pe Hitler, asa cum acesta era aratat la jurnalele cinematografice din perioada celui de al doilea razboi mondial.
Se vrea Antonescu sau Nistor un mic Hitler al zilelor noastre? In afara de retorica si miscare , ambele personaje nu pot reclama calitati care sa arate competenta .
IN ambele cazuri interesele personale , de grup sau de partid au fost si sunt puse inaintea ineteselor nationale.Unde a dus Hitler poporul german ? Unde vrea Crin Antonescu sa duca poporul roman cand vrea puterea cu orice pret , in conditiile in care este lipsit de experienta de viata si profesionala..
Interesele sindicatelor , ale unor grupuri de oameni, nu coincide cu interesele majoritatii populatiei, asa ca miscarile sindicale pot intra in conflict cu interesul national .
Majoritatea populatiei este interesata sa se evite falimentul economiei, sa se evite inflatia si scaderea PUTERII DE CUMPARARE sa nu se destabilizese functionarea statului
In afara de cresterea salariilor, de mentinerea locurilor de munca, de demisia puterii, sindicatele sa invete si sa manifeste pentru sustinerea factorilor care asigura stabilitatea si extinderea locurilor de munca ,precum si cresterea
Economica a tarii.
Pana in prezent SINDICATELE se fac vinovati ca PARTENERI ai puterii , de starea actuala a societatii
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: