marți, 15 iunie 2010

Statul , o societate pe actiuni ,prost gospodarita,
Imaginati - va o familie in care membrii activi aducatori de venituri, sunt cei care hotarasc organizarea vietii de familie. Va asigur ca o astfel de familie va prospera, si o compar cu o societate din domeniul privat.
Imaginati-va o familie in care toti membri isi aroga dreptul de a determina dezvoltarea familiei.Va asigur ca o astfel de familie nu va prospera , si o compar cu guvernarea statului in care toti isi exprima opiniile in legatutra cu dezvoltarea familiei.. Munca , realizarea de venituri familiare ii intereseaza mai putin..
O buna analiza se face cunoscand factorii care nu sunt comuni, cei care lipsind , pot determina diferentele intre o situatie sau alta.
Ma rezum la a constata doi astfel de factori :
1. ~ Decizia unitara in societatile private spre deosebire de decizia dispersata in cazul guvernarii statului
2.~ Prezenta SINDICATELOR la guvernarea statului, face ca energii umane si resurse financiare sa fie risipite fara folos , munca si eficienta muncii lipsind cu desavarsire din obiectivele lor.
IN aceasta perioada de criza globala, pe care liderii sindicali o pot recunoaste daca ar citi mai mult presa scrisa straina si nterna,, ar trebui cel putin sa treaca in ilegalitate, sa se abtina sa intre in concediu fara plata.
In astfede perioade , lasati specialistii, adevaratele elite sa vorbeasca ,sa stabileasca caile de dezvoltare a societatii. Alte interventii, nu fac decat bruiaj.
Interesul national este greu de inteles pentru d-l Petre Danda si altii ca dansul; cunosc numai interesul de grup
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: