marți, 8 iunie 2010

MENTALITATEA,
Ca avantaj major pentru iesirea din criza.
Analistul SERBAN GHERMAN , afirma in articolul "Stranuta Ungaria.Cat va tusi Romania?" publicat in Romania Libera din 07 .06.a.c., ca " Maghiarii ,ca si cehii,sunt niste exemple in aceasta parte a Europei. Intr'o astfel de criza , Maghiarii au un MARE AVANTAJ , care nu tine seama nici de potentialul economic,nici de investitori, ci de MENTALITATE"
Iata un domeniu in care in Romania, timp de multi ani nu s-a facut nimic, nu s-a investit nici cea mai mica preocupare .
Pentru cei care se informeaza , zilnic exista semnale care arata cazuri diverse in care unii sau altii sunt exemplari, campioni. Recent am aflat ca algerienii sunt campioni in cultivarea capsunilor, ca francezii din regiunea Liimoges sunt campioni in cultivarea si valorificarea merelor, etc.
Cand se va promova un proiect care sa isi propuna sa ia cunostinta de solutile , de practicile de exceptie si sa le transfere in economia romaneasca.. Aceasta practica a dus la dezvoltarea tarilor din Asia , care au practicat pe scara larga preluarea realizarilor de exceptie din Europa
si USA.
Lipsa de receptivitate si de initiativa ne va mentine multi ani in situatia de importatori ai unor produse si servicii altfel, abordabile cu resursele materiale si forta de munca din Romania.
www. orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: