sâmbătă, 4 octombrie 2008

Mesajul 577,
INteleciunea romaneasca spune: “daca taceai filozof ramaneai”
“tacerea este de aur iar vorba de argint”
‘mult vorbesti, mult gresesti”
Cu scuze pentru d-na Ecaterina Andronescu, intreb:
~promovand o initiative legislative nu a intrat in conflict de interese, ca si cadru universitar ? in acest fel confirma c spusele presedintelui Basescu, privind initiativele grupurilor de interese.
~ daca d-na rector a sesizat ca sunt multi bani dati pentru invartamant si ar fi initiat o reglementare pentru realizarea de .camine studentesti pentru Politehnica ,era cu totul altceva, dar nu a facut-o;daca s-a gresit ca s-au dat 6% pentru bugetul invatamantului , nu inseamna sa permitem hienelor dispuse sa ii manance ; avem nevoie de bani in investitii, acolo unde pguvernele PSD nu s-a preocupat , ca si acum cand umbla dupa sprijin electoral; RUSINE
~ d-na deputat are un venit lunar ,ca deputat si cadru universitar, de 15000 Roni/luna,alaturi de sotul –inginer care are un venit de numai 2400 Roni;
~ cum familia Andronescu nu detine bunuri de valoare deosebita, un apartament de 212 mii Roni,un autoturism in leasing, fara metale pretioase,bijuteri, sau obiecte de arta, apare intrebarea unde se duc veniturile familiei si mai ales dece are nevoie d-na de o crestere substantiala a venitului din invatamant;
~cum isi imparte timpul d-na deputat intre invatamant ,administratia de rectorat ,munca parlamentara sic ea de sotie? Daca ar lucra 24 ore pe zi d-nei deputat ii revine un venit de 26 Roni/ora (260000 lei vechi /ora). De fapt de unde incaseaza bani fara sa presteze munca ,deoarece nu este permis si posibil sa muncestti 24 ore/zi. Sunt inginer constructor pensioner ,cu activitate in proiectare, executie si verificare (avizare), am avut ultimul salariu la limita superioara (clasa 37 gr.5) , am constat direct ca cumulul de functii este posibil numai prin frustrarea lor.
~d-na deputat si rector si profesor universitar se apropie de varsta de pensionare ;
~d-na se dezice public de initativele colegilor parlamentari privind stabilirea pensiilor lor, altfel decat pensile celorlalti cetateni egali altfel in drepturi, precum si de
Cunoaste d-na deputat ca numeroasele resurse financiare rezultate in ultimii 20 de ani din privatizari (VANZARI) ale bunurilor cu durata indelungata realizate de actualii pensionari si care asigura o parte din veniturile bugetare ale Statului, asigura acestora ,dupa majorari repetate, numai 40% din SALARIUL MEDIU pe economie;ATENTIE la iesirea la pensie reprezenta 80% din ultimul salariu, ceeace azi ar insemna cca.3000 Roni,asa cum se asigura celor mai presus pusi decat altii.
Unul dintre sindicatele din domeniul e4ducatiei ,pe seitul sau se intreaba daca personalul din invatamant este dusmanul numarul 1 . Declar cu toata raspunderea ca cei care produc degringolada in economie, cei care pun in pericol valoarea economiilor cetatenilor si puterea de cumparare a consumatorilor, sunt dusmanii nr. 1.

Sindicatele din invatamant se fac vinovate de parteneriat politic cu partidele care cauta voturile alegatorilor chiar cu riscul bulversarii ecomice a societatii. Daca atunci cand ati initiat-o nu era riscul crizei financiare globale, acum cand exista acest risc este criminal sa se mentina o astfel de politica. Pe ce crestere de venituri din cotizatii conteaza liderii sindicali si une s-au gandit sa ii foloseasca? In salariile proprii.
Ceeace se intampla acum este ca un alt tip de mineriada, un atac la securitatea nationala.V-ati gandit doamnelor si domnilor. Vreti confruntare civica ,in strada cu alte grupuri ?
Dreptul la replica este liber pe blogul mentionat Nefolosirea dreptului la replica, se considera aprobarea tacita a celor mentionate.
Iata mult am vorbit,poate am si gresit.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: