vineri, 10 octombrie 2008

Mesajul 581,
Intelepciunea populara spune:" un nebun arunca o piatra in apa si zece destepti incearca sa scoata piatra"
Ce se face poporul roman unde cateva mii de nebuni s-au ambalat sa ceara majorarea salariilor cu 50 %, nemultumiti cu cresteri de 10%.A mai auzit cineva in lumea civilizata , cu o economie stabila in care salariile sa creasca anual cu mai mult de cateva procente peste rata inflatiei? Suntem o tara de nebuni in care cei zdraveni, noi pensionarii suntem obligati sa traim . Persoanele active au libertatea ,dupa aderarea la UE sa mearga oriunde in Europa daca in Romania nu pot obtine salariile pe care le pretind. De altfel dece atunci cand nu esti multumit cu salariul pe care il ai, nu schimboi serviciul, sau chiar profesia, asa cum se practica in tarile organizate.Economia nu este unelevator pe care iti alegi o treapta si astepti sa te ridice la nivele superioare:economia trebuie vazuta ca o scara fixa pe care prin deplasari orizontale si verticale o urci de la pozitii inferioare la [poziutii superioare.
Asa ceva ar trebui sa stie cadrele din invatamantul de toate gradele si sa transmita elevilor si studentilor, precum si cadrele sindicale sa o transmita salariatilor.
In economii ca cea americana, oameni exista locuri de munca de agenti fiscali din partea ministerului de finante,care examineaza evolutia salariatilor si la un moment dat intervin cu oferta pentru schimbarea locului de munca remunerat mai bine, functie de cumulul de experienta si productgivitate. Castiga salariatul, castiga bugetul statului la care vine un impozit marit corespunzator noului salaiu si castiga si agentul din procente acordate de ministerul de finante. Nu este nevoie decat de receptivitate pentru o astfel de practica;ideea au avut-o altii mai destepti.
Proverbul romanesc “nu este nebun cel ce cere, nebun este cel care da” nu va desculpa, deoarece cererea s-a facut sub presiunea unui santaj si santajul si santajistii sunt peste oto si totdeauna sanctionati cel putin moral
De ultima ora: Presedintele bancii centrale europene a lansat urmatorul apel;
Reveniti-va !!!!
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: