miercuri, 29 octombrie 2008

Mesajul 591,
Catre d-na Ecaterina Andronescu si prieteni,
In emisiunile "Arena partidelor guvernamentale de la Radio Actualitati di 27 si 28 oct.a.c. d-na vice-presedinta a PSD a facut elogiul guvernarii PSD in perioada 2001-2004 privind invatamantul. Nu a vorbit de nici o intiativa de majorare a salariilor in invatamant. A vorbit de alte realizari care ridica intrebarea :daca au fost atat de importante de ce inca si azi sunt numeroase scoli fara aviz de functionare neavand instalatii sanitare si alte conditii cerute, dece si astazi sunt insuficiente locurile in caminele studentesti, dece inca nu avem suficiente gradinite, cunoscand ca dupa 2005 sunt numeroase realizari in acest domeniu al infrastructurii din invatamant.
Un lucru a facut totusi.L a sfarsit de mandat a dat sarcina viitorului guvern sa prevada un buget de 6% pentru invatamant.
Dece nu facut-o guvernul PSD? Dece a spus 6% , ca acum sa vina sa spuna ca sunt bani neutilizati si ei se pot prelua pentru salarii? Dece nu sunteti de acord ca actualul guvern sa re3zolve problema majorarii cu 50% a salariilor din invatamant sa fie recomandata ca obiectiv al viitoarei guvernari?
Aveti o mare realizare: ati intordus SANTAJUL in activitatea politica, fara sa va ganditi ca santajul este o infractiune pedepsita de lege. Pe cand o sa o vedem ?
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 592,
Catre d-nii Boc, Bolcas si alti parlamentari,
Cu parere de rau noi nepregatitii in ale politicii, constatam ,pentru a cata oara, ca avem oameni politici cu o slaba pregatire teoretica.
Nu este admisibil sa auzim la emisiuni radio-tv ca oamenii nostri politici nu sunt de acord cu disputa intre guvern si parlament,sau justitie.
Democratia adevarata se bazeaqza pe disputa, controlul reciprocsi echilibrul celor trei puteri Americani spun ca disputa intre cele trei puteri este ca o miscare a titirezului; cat timp exista disputa ,ca si iscarea titirezului ,exista si echilibrul acestuia;cand miscarea titirezului se opreste dispoare si echilibrul dintre puteri si atunci democratia este in pericol.
Asa ca lasati ca guvernul sa intre in disputa cu parlamentul, mai ales in conditii in care parlamentul se bucura numai de 15% sprijin in sondajele de opinii.
Daca gresesc ,va rog sa replicati .
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 593,
Catre rpimul-ministru Tariceanu,
Consider ca ,promovarea legii majorarii cu 50% a salariilor in invatamant, sifera de conflictul de interese eixistent intre numerosii parlamentari care prin cumul de functii sunt si profesori. O verificare a modului in care s-a votat va scoate la iveala aceasta situatie.
Numai faptul ca un rector si profesor a fost initiatorul acestei legi, respectiv d-na Ecaterina Andronescu, este sufieict sa duca la o astfel de concluzie.
Inca un exeplu ca parlamentarii fac legii in interes propriu sau de grup, fapt spus ,dar uitat de d-l presedinte Basescu;pacat ca uita asa de repede,dupa cum bat vanturile interesului politic.
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 594,
Legea privind majorarea pensiilor celor care au muncit in conditii grele , are iz de pomana electorala care strica echilibrul realizat de Legea nr. 19/2000, bazata pe pricipiul contributivitatii salariatului catre fondul de pensii, respectiv o relatie matematica de cauzalitate intrecuantumul contributiilor si pensie. Aceasta relatie ,acest principiu nu trebuie calcat, altfel ajungenin haos, revenim la situatii hilare din perioada lui Caragiale.
Relatia cu contributia a fost asigurata suplimentar prin OUG nr. 4/2005,care lin Anexa privind sporurile ,indemnizatiile si majorarile de retributii tarifare, rezolva la pct.V problema tuturor sporurilor inclusiv a sporului pentru conditii grele de munca .
Ajungem la situatia de a acorda drepturi suplimentare ,care nu se regasesc in contributiile salariatului, dupa ce prin reglementari annterioare au fost acordate drepturile cuvenite
Ajungem la situatii hilare, necontrolabile si care denigreaza din interior administratia tarii.
Ajungem sa nu ne mai miram de nimic, pentru ca sunt numeroase cazurile in care reglementari pentru care se gasesc ulterior incalcari consitutionale, in conditiile in care fiecare tes de lege la final are precizarea cum ca corespunde prevederilor Constitutiei Romaniei, republicate.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: