joi, 16 octombrie 2008

Mesajul 585,
Guvernantii nostril clameaza ca ,dupa posibilitati, suntem a saptea tara in UE.
Noi stim ca suntem una din tarile cu o populatie majoritara saraca , alaturi de o mana de miliardari in Euro.
Daca miliardarii si milionarii ,in Roni ,s-ar fi oprit la primul million , cu gandul sa il cheltuiasca si sa lase si altora posibilitatea sa resalizeze primul million, in mod sigur am fi avut mai multi milionari si mai putini saraci.
Suntem un popor de oameni formati sa strangem cuiele din strada, sa luam coletele, servietele sau sacii cu bani pierduti sau lasati pentru a fi luati ulterior.
Omul de afaceri sau managerul nu se opreste atunci cand realizeaza in primii ani de activitate, milionul de Roni, respectiv datorii sau deturnari de TVA catre bugetul Statului,la nivelul de un million Roni, el continua sa acumuleze milioane, sa creasca datoriile si frustarile bugetului de Stat, respective sa mareasca taxele,impozitele si costurile celor saraci.
Atentie , ca vorbim de asa zisii bani murdari, sau ochiul dracului, respective de instrumente de poluare a mediului , a sufletului, caracterului oamenilor.
Suntem martorii a numeroase accidente facute de masini puternice de lux, de catre tineri care au primit pe mana valori de zeci de mii de Euro, in timp ce alti tineri primesc o bursa de cateva sute de Roni.
Poluarea cu bani murdari se manifesta cel mai devastator prin accesul tinerilor la droguri; avem déjà cazuri relevante in acest sens.
Poluarea cea mai devastatoare, periculoasa pentru siguranta nationala este cea in care puterea banilor intra in conflict direct cu institutiile Statului. Sunt suficiente cazurile in care reprezentantii institutiilor puterii judecatoresti sunt ignorati sau jigniti public de acesti oameni puternici prin averea ce o detin. Cand se manifesta in clasa politica ,orice act de justitie devine un atac politic, iar cel mai grav se manifesta ca o gherila urbana impotriva reprezentantilor puterii
Pentru cei putini cu bani multi facuti cu multa usurinta, se fac emisiuni cu povesti care polueaza sufletul, strica caracterul tinerilor Nu voi face inventarul diverselor modalitati de a strica sufletul ,caracterul si comportamentul. oamenilor ,deoarece vedem la emisiunile de stiri si de divertisment.
Pentru un inceput al depoluarii ,sugerez sa votam acei candidate care ,detinand ,ei si familial or (sotie si copii) o avere de un million de Roni , sa declare public ca renunta la orice venit din banii acordati parlamentului prin bugetul de Stat.
www.orizontluminos.blogspot.com

Mesajul 586,
Scurta poveste cu talc,
Intr-un sat sarac, o pereche de tineri se casatoresc.
Consatenii invitati, hotarasc ca fiecare sa vina la nunta ,aducand cadou o sticla de vin, pe care sa il toarne in vasele special pregatite in acest scop. In timpul mesei, invitatii constata ca de fapt beau apa. Ce credeti ca se intamplase..Fiecare invitat ,considerand ca este singurul care ar aduce apa in loc de vin, tragand astfel chiulul , s-a gasit in situatia ca nu a fost singurul care a gandit astfel, deoarece totii adusesera apa in loc de vin.
Talcul; O situatier similara se constituie atunci cand fiecare dintre noi, membri ai comunitatii in care traim, gandim ca putem fi singurii care sa nu particdipam la viata comunitatii si o lasam pe seama altora, ca sa constatatam ca si altii pot gandii la fel, lasand participarea pe seama celor putini si uneori nepregatiti.
Parafrazand pe presedintele Kenedy :” Intreabate ce ai facut pentru tara”, sa ne intrebam ce am facut pentru protectia mediului si ecologizare.
Personal am doua sugesti: turistii de duminica, atunci cand merg la iarba verde, cu sacosele pline cu bunatati culinare, sa se intoarca acasa cel putin cu respectivele sacose si ambalaje; - a doua sugestie este ca respectivele resturi ,alaturi de altele din gospodarie sa fie selectate -hartie, sticla, plastic- si depozitate pentru reciclare.
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 587,
Pe aceeasi tema a evitarii poluarii societatii prin comportamentuman, reiau din Evanghelia sf. Matei.
“ Daca fratele tau a savarsit un pacat, du-te si mustra-l intre patru ochi. Daca nu te va asculta ,mai ia cu tine una sau doua persoane, pentru ca orice hotarare sa fie intemeiata pe spusele a doi sau trei martori.Daca nu-i va asculta nici pe acestia , spune-l tuturor”.
In cartea profetului Ezechiel se spune : daca nu spui si nu atragi atentia celui care greseste (polueaza sub orice forma), devi raspunzator de fapta lui;daca ii atragi atentia si el nu renunta la comportamentul sau, esti lipsit de raspundere.
Iata modul cel mai elocvent in care se manifesta ceeace inseamna implicare civica si solidaritate
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: