miercuri, 15 octombrie 2008

Mesajul 582,
Adevaratii lnational liberali nu pot fi de accord cu spuseled-lui Melescanu:”Pentru noi exista un singus criteriu important si acela este de a vedea ca ideile si programele noastre liberale(…) vorputea fi incluse intr-un viitor program de guvernare (…) indifferent de care va fi forta politica respective ,suntem gata sa ne asociem”
Este foarte usor pentru acest liberal , ca si pentru altii , sa afirme ca se pot asocia cu cei care care au desfinta partidul si omorat capeteniile acestuia, sau cu urmasii lor, deoarece nu au avut si nu au nicio legatura cu trecutul partidului.
D-l Melescanu a mai condus un partid care se considera de nuanta liberala; sa o faca in continuare.
Cei care vad la fel situatia, pot constitui un “ partid liberal” fara sa preia istoria “partidului national liberal” ,deoarece nu este posibil ca victimele sa stea alaturi cu agresorii. Prin atacurile permanenete la adresa PD-L ,d-l Crin Antonescu a cam intrat intr-o infundatura,deoarece nu poate ramane in PNL ,militand pentru o alianta cu PSD si nu poate spera intr-o integrare in segmental liberal din PD-L.
Lasati “partidul national liberal” sa respecte memoria fondatorilor si elitelor istorice, care altfel vor transforma in cosmar somnul multora .
Voturile noastre nu pot merge spre o alianta cu PSD , PC, PRM.
www. orizontluminos.blogspot.com

Mesajul 583,
La ordinea zilei continua sa fie problema cresterilor cu 50% a unor salarii bugetare. S evorbeste de catre multi neaveniti, despre o lupta politica, sau echilibrarea bugetului, sau reducerea investitiilor .
Nu am auzit vorbindu-se despre faptul ca salariile la romanii inseamna bani pentru consum , ceacee inseamna o relatie directa cu oferta pietei interne. Plusul de bani aruncat pe piata nu gaseste oferta de bunuri si servicii care sa satisfaca cererea. \atunci echilibrul se realizeaza prin cresterea preturilor la bunuri si serviciiprin cererea mare a beneficiarilor de cresteri salariale,sau dezechilibrul balantei comerciale , respectivii beneficiary cautand marfa de import pe piata interna sau mergand la Milano, Viena si in alte parti dupa aceste bunuri.
Problema unui dezechilibru al pietei care duce urgen la reducerea puterii de cumparare prin inflamarea preturilor.
Daca o analiza serioasa arata ca pe grupe de munca , este o exagerata ramanere in urma fata de nivelele europene, ramanere care trebuie recuperata, esxista o solkutie practicata in istorie: majorarea de salarii peste un procent rezonabil,suportat de piata , sa se acorde sub forma de bonuri de Stat ,purtatoare de dobanda,care sa poata fi valorificate dupa o oarecare perioada de timp.
Dictonul: la probleme speciale, rezolvari speciale.
www. orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: