miercuri, 2 decembrie 2009

Stimata d-na Elena Vijulie ( Vijelie),
Sunt un sustinator, un abonat neintrerupt al ziaruuli RL, un cititor atent si analitic. Calitatea materialelor publicate nu m-au dezamagit dealungul anilor anteriori venirii d-voastra in redactiie. Sa ma explic:
Editorialul din 24 noiembrie 2009 purtand titlul " O sa avem Guvern dupa Unicameral ? , contrar titlului adoptat, prezinta doua aspecte iesite din context ale gandirii editorialistei ,aspecte care tin de practica manipularii, a unei gandiri limitate sau a unei lipse de condescendenta fata de cititori ( respect sau cum vreti sa ii ziceti)
1.~ “Traian Basescu va insista pana la alegeri asupra VICTORIEI INCONTENSTABILE obtinute cu concursul IGNORANTEI publicului asupra Parlamentului” (majusculele apartin subsemnatului)
Intrebare: Oare editorialista nu cunoaste sustinerea slaba de care se bucura Parlamentul in cadrul societatii romanesti ?.
Pe ce se bazeaza editorialista cand exprima parerea ca la baza victoriei incontestabile sta IGNORANTA . Ce elemente informative sau de experienta de viata are editorialista ca sa isi permita astfel de opinii?Editorialista nu realizeaza ca insulta peste opt milioane de votanti, oameni cu experienta de viata si profesionala ( medici, ingineri, specialisti in domenii etc), catalogandu-I ca IGNORANTI. !!!
Considerand ca nu exista fundamentarea acestei catalogari, cer editorialistei :
~ sa prezinte scuze publice prin un editorial si ulterior,
~ sa isi prezinte demisia din redactie
In caz limita solicit redactiei cotidianului Romania Libera ca din respect fata de cititorii sai , sa demita pe d-na Elena Vijulie.

De altfel distinsa d-na nu este la prima tentativa de manipulare sau rationamente eronate. In editorialul “ Solutiile lui Traian Basescu” din 17 noiembrie 2009, ( Basescu permanentul si singurul subiect), in care editorialista pe intreaga coloana a paginei , ne sugereaza ca nu se recunoaste si nici noi nu ne-am recunoaste in titularul de la Cotroceni., care nu s-a aliat cu elitele autentice ( ce a mai ramas din elite dupa masacrarea lor de catre comunisti), ca nu ar fi reusit deschiderea fisierelor secrete ( cu toate ca a transferat fisierele in intregimea lor si le-a PRAVALIT in bratele justitiei), ca nu ar fi reusit iesirea din “masuri prociclice”( tocmai de aceea este nevoie sa continue si este nevoie de reforma), nu este in stare sa invinga “Criza economica” ( da-I Doamne minte),, sa elimine pervertirile produse de comunism in societatea romaneasca
( raul facut in 45 de ani nu se elimina in 5 ani), ca in final sentinta data de editorialista sa fie definitiva si irevocabila un NU, de doua ori NU.
Doamna Vijulie , “ intrebarea – cheie a prezentelor alegeri” este “Cine ne mentine in UE” , nu “ Cine ne aduce Guvern” deoarece Tratatul de la Lisabona, care intra in vigoare la 1 dec. 2009, prevede si posibilitatea iesirii din UE.. Pentru noi si pentru Moldovenii din stanga Prutului, pentru Ucraina, Georgia si Belarus, este foarte importanta directia luata de noi , spre Moscova pe drumul déjà batatorit de Geoana sau spre Occident in UE. Care este optiunea Republicii Federative Ruse. ? Sigur Rusia doreste un culuoar aerian spre baza militara de la Nis, in Serbia, la 200 km de Romania.
La final chemati “sa pastram directia fara sentimentalism , dar si fara ura.” Oare in editorialele mentionate ati dat dovada de lipsa de sentimentalism de lipsa de ura ? Nu , NU , NU de patru ori NU

Niciun comentariu: