marți, 8 decembrie 2009

Stimate d-le Mircea Geoana,
Gestul de a-mi transmite o iconita sfintita, a generat sentimentul pe care ati scontat.
Apelul d-voastra din 06 dec. a.c. dupa ce au fost cunoscute ,rezultatele date de exit-poluri, adresat presedintelui Traian Basescu, "sa faca cat mai repede acel gest elementar intr-o democratie ,de a recunoaste rezultatul alegerilor ", exprima experienta unui fost diplomat. Experienta politica a facut a facut sa considerati ca definitive rezultatele , cu toate ca acestea se situau in limitele de eroare, atitudine pe care d-l Ion Ilierscu nu a avut-o in baza experientei sale politice.
Odata cu finalizarea numararii voturilor la BEC si inversarea rezultatului in favoarea presedintelui Traian Basescu, intamplator cu aceeasi diferenta ,
au aparut luari de pozitie cu totul surprinzatoare.
1.~ Surprinzatoare este pozitia d-voastra de respingere a rezultatului, in conditiile in care acesta nu va este favorabil. Oare cui v-ati adresat , atunci si acum , carui electorat? Celui elevat sau celui adormit in nestiinta.
Daca imi permiteti, situatia penibila creata , manifestarea exuberanta a d-voastra si a familiei d-voastra , in final nejustificata a fost generata de faptul ca d-l Viorel Hrebenciuc nu s-a abtinut de la ceeace stie sa faca, atunci cand ar fi cerut institutiilor de sondaj public, sa pluseze la rezultatul exit-polurilor. Dansul este vinovat ca a facut-o si ca nu v-a atentionat ca sa aveti oarece rezerva fata de respectivele rezultate.
2.~ In urma cu luni de zile d-l Marian Vanghele a declarat public despre adversarii PDL si PNL din alianta DA ca "sunt atat de proeti ca nici sa fure nu stiu". Acum cand acceasi oameni din stafful d-voastra vin sa reclame fraudele electorale, de care initial nu au pomenit , deoarece poate nu au existat (vezi raportul comisiei de observatori OSCE), ne intrebam cum d-l Marian Vanghele ,cel care cunoaste si ceeace nu se cunoaste, nu a fost informat ca PDL a reusit sa invete sa fure, sa fure mai mult decat cei cu mai mare experienta.( vezi afirmatia scapata d-lui Victor Ponta , cum ca " sistemul lor (al PDL ) este mai bun (decat al cui )"
Domnilor nu este suficient sa se reclame ca s-au produs fraude, este necesar sa se cunoasca in favoarea cui s-a facut; in general o fac si este in folosul celor care stiu sa fure; cred ca aceasta opinie este "garantata de d-l Vanghele" Atentie d-le Nica.
3.~ Dece este insultat electoratul transilvanean de catre d-l Valeriu Zgonea, cand este stiut si demonstrat ca mita electorala merge la electoratul sarac, neinformat din alte regiuni ale tarii. Este cunoscut ca transilvanenii sunt mai inromati si mai gospodari si deci mai avuti , ca tot ce si alte populatii traitoare la vest de CARPATI. Ca diplomat , la fel ca mine cunoasteti ca incepand cu Petru cel Mare si continuand cu Ecaterina cea Mare si alti tari ai Rusiei, populatia din estul Europei a avut ca model populatia din vest. D-l Zgonea trebuie sa mai invete si sa mai faca asocieri intre elementele socio-economice ale diferitelor populatii. Se incearca sa se arunce cu noroi asupra celor din diaspora, care cunoscatori ai unor conditii si moduri de viata realmente democratice au sustinut in procent mare pe Traian Basescu .De fapt ar trebui ca zilnic sa cunoastem propunerile lor de proiecte necesare si suficiente ca ei intorcandu-se in locurile natale sa nu sufere socuri sociale..
4.~ Ce aveti de zis de afirmatiile facute de d-nii Miron Mitrea si Madalin Voicu ( v. ziarul RL din 08.dec.a.c.)
5.~ In condiile in care criza politica suprapusa peste cea institutionala si cea economico-financiara, cu efectele cunoscute, cum de mai este posibil sa se faca valuri care erodeaza in continuare tarmurile societatii noastre.
6.~ Ca fost ministru de externe nu lasati pe neaveniti sa compromita imginea tarii prin afirmatii care sugereaza ca in reprezentantele Romaniei se poate face frauda electorala (v. Cristian Parvulescu)
7.~ Referitor la anularea rezultatelor si reluarea alegerilor sunt doua aspecte: ~ suntem oare singura tara din UE in care alegerile prezidentiale sunt anulate si reluate? ~ daca ajungem totusi la reluarea alegerilor prezidentiale, atunci inmod obligatoriu este necesar sa se procedeze si la alegeri parlamentare anticipate.
7.~ In final trebuie sa va exprim opinia asupra oportunitatii de a va depune mandatul ca expresie a jocului democratic. Nu d-le Geoana, nu d-voastra trebuie sa va depuneti mandatul, trebuie ca d-l Viorel Hrebenciuc si cei din staf, sa isi recunoasca greselile , gafele si daca nu sabotarea sanselor candidatului lor .Sa iasa din politica acesti oameni deoarece viciaza locul oriunde s-ar afla.
" PUNCT SI DE LA CAPAT" urmeaza alegerile din 2014.
Cu condescendenta,
Doina Dumitrescu,

Niciun comentariu: