vineri, 15 iunie 2012

clorura de sodiu


TO: 2 More2 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou

Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:drp@gov.ro procetatean@presidency.ro Message flagged Friday, January 27, 2012 11:52 AM

IN ATENTIA D-NEI MINISTRU ANCA BOAGIU ,

Clorura de sodiu , respectiv SAREA este neindicata pentru topirea zapezii si dezghet . Cu toate acestea se foloseste, confirmand astfel ca LA OMUL SARAC NICI BOII NU TRAG , adica omul sarac se descurca cum poate.

Clorura de sodiu , devine cu totul periculoasa pentru elementele din beton ale drumurilor modernizate , respectiv pentru lucrarile de arta - viaducte , poduri , pasarele. Prin reactie chimica clorura de sodiu ia locul clorurii de calciu existenta in compozitia cimentului, si ca rezultat betonul INFLORESTE , respectiv devine poros, fara legatura , lipsit de rezistenta.

Prezenta clorurii de sodiu este mai periculoasa in structurile de beton armat ale drumurilor, prin faptul ca ataca armatura, respectiv declanseaza procesul de coroziune al acesteia. In 1960 - 1963 in perioada de realizare a blocului Romarta Copiilor s-a constatat ca exista pericol de prabusire a blocului CARPATI -b-dul Regina Elisabeta colt cu str. Academiei , - deoarece fiind singurul bloc din zona cu fundatii din beton armat , armatura acestor fundatii fusese atacata de saramura formata de sarea care se folosea la dezghetarea carosabilului si a sinelor de tramvai. S-a procedat la consolidarea fundatiilor respective.

In prezent , situatia este mult mai PERICULOASA deoarece se folosesc elemente de beton precomprimate cu corzi de otel de inalta rezistenta, la care declansarea procesului de coroziune este mult mai periculos, atat prin faptul ca sectiunea corzilor este mica , la care capacitatea de preluare a efortului scade enorm deoarece acestea sunt din otel de inalta rezistenta.

Mentionez ca de profesie sunt ing. constructor, cu experienta de proiectare a unui inginer proiectant principal 1 la IPROMET, cu experienta in executie la DGSM ca sef de executie si sef de santier, expert in structuri de rezistenta la CSCAS si ca inspector general ( 1973 -1990 ) pentru investitiile min.industriei chimice.

Ca regula, pentru verificarea celor afirmate, recomand sa se apeleze la o a doua sursa, respectiv la fostul INCERC,

ing. Mihail Florea Dumitrescu,

Niciun comentariu: