duminică, 17 iunie 2012

minerit cupru

TO: 3 More3 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:procetatean@presidency.ro drp@gov.ro sever.voinescu@cdep.ro Message flagged Friday, April 6, 2012 11:12 AM

SEVER VOINESCU ,

V-ati exprimat recent , alaturi de o serie de persoane publice, in problema privatizarii exploatarii zacamintelor de cupru.

Ma asteptam sa aud ca actiunea este total diferita de privatizarile anterioare, deoarece se incadreaza in conceptul inlocuirii managementului autohton , la societatile comerciale si la regiile de stat , cu management facut de persoane straine. cu experienta in domeniu , al caror interes este generat fie prin calitatea de angajati cu participare la dividente, sau ca si coactionari.

De aceasta data se pare ca s-a adoptat coactionariatul, prin vanzarea unei cote de actiuni cu o valoare licitata si pe o perioada de 5 ani.

Daca lucrurile stau asa , ar trebui ca toata lumea sa fie multumita, cu speranta ca in perioada respectiva atat actionarul strain cat si Romania vor castiga si vor invata unii de la altii cum se munceste si castiga in minerit.

Intrebare: La o emisiune de stiri din dimineata zilei de 06.04.a.c. la Radio actualitati s-a transmis stirea ca privatizarea s-a facut prin " vanzarea in integralitate a pachetului de actiuni "; in acest caz nu ne gasim in ipoteza unui management strain, ci in practica privatizarilor paguboase anterioare.

Florin Dumitrescu

Niciun comentariu: