duminică, 17 iunie 2012

comentarii despre DN

TO: 2 More2 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:procetatean@presidency.ro drp@gov.ro Message flagged Wednesday, February 22, 2012 12:47 PM

COMENTARILE D-NEI DINCA ,

D-na Dinca, directoare responsabila cu drumurile in Bucuresti sau la min transporturilor, intrebata fiind la Radio Actualitati , in urma cu cateva zile, despre gaurile si starea drumurilor , a explicat ca vinovate sunt temperaturile coborate din ultima vreme.

Cu experienta ce o detin imi permit sa afirma ca raspunsul arata lipsa de profesionalism din partea d-nei Dinca..

Temperatura exterioara este unul din factorii care se iau in considerare la proiectarea drumurilor .Ce ar avea de spus d-na directoare daca este intrebata de faptul ca drumurile din zonele reci ale globului - Finlanda, Suedia, Norvegia , Rusia etc. -cu temperaturi mai coborate pe o perioada mai lunga de timp, nu se degradeaza in aceeasi masura, ca se comporta diferit.?

Raspunsul este : ori proiectul este gresit, in sensul ca nu a avut in vedere temperaturile exterioare produse, ori executantul lucrarilor nu a folosit materialele corespunzatoere conditiilor din proiect.

Faptul ca mixtura asfaltica , lasa impresia ca este topita de apa de ploaie si faptul ca rosturile de turnare se deschid la temperaturi coborate , arata ca asfaltul din mixtura este de proasta calitate , ca nu are coeficientii de impermeabilitate si de contractie corespunzatori.

Proiectantul in calitatea sa de control, persoanele direct responsabile cu calitatea materialelor si a lucrarilor, executantul lucrarilor si utilizatorul si platitorul lucrarii sunt responsabili .

Nu se poate face responsabila TEMPERATUIRA EXTERIOARA la care este utilizat drumul.

ing. Mihail Florea Dumitrescu

Niciun comentariu: