duminică, 17 iunie 2012

domnule Turcescu

TO: 5 More5 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:intrebare@b1tv.ro roberta.anastase@cdep.ro sever.voinescu@cdep.ro 2 More...Message flagged Thursday, March 8, 2012 1:06 PM

DOMNULE TURCESCU ,

Emisiunea "Sub semnul intrebarii" o vizionez deoarece este mai putin neplacuta decat altele ,oferite de TV Realitatea , sau TV Antene.

1.~ Este de inteles ca moderatorul trebuie sa ridice intrebari pentru a genera discutii ,insa aceasta nu il obliga sa ofere si solutii, deoarece nu le poate stii pe toate.Deoarece de foarte multe ori nici invitatii nu au raspunsurile potrivite imaginez urmatoarea situatie: , : ~Presupuneti ca d-voastra si invitatii sunteti prezenti la un autoservice ,in fata a numeroase piese si repere auto rezultate din demontarea masinii personale si lasate gramada, deoarece mecanicul a fost obligat sa plece. Veti incerca d-voastra si invitatii sa remontati reperele masini ,in absenta mecanicului. In mod sigur va iesi o bulibaseala,asa ca in emisiune, deoarece fiecare considera ca este cunoscator in ale mecanicii auto. In final pierdere de timp ca la emisiunea TV, pentru toata lumea, inclusiv pentru cei din fata televizoarelor.Lipsa specialistului genereaza haos , deruta si pierdere de timp."

2.~ In emisiunea din ziua de 07.03.a.c. la un moment dat ati pus in discutie declaratiile din ianuarie si cea din 07.03.a.c. din parlament , ambele facute de presedintele Basescu referitoare la modificarile salariale, cu iz ca ar exista o discrepanta in aceste declaratii. Cu totul gresit. Niciunul dintre invitati nu a sesizat ca presedintele prezenta ipoteze de luat in calcul, privind probabilitatea de a marii sau nu salariile in semestrul 1 a.c., si aceasta in functie de resursele financiare ale tarii si nimic mai mult.

~ Pentru a fi inteles , o povestioara araba : Bunicul si nepotul merg la targ pentru a cumpara o camila tanara. Dupa ce studiaza ofertele, ambii se intorc acasa fara sa fi cumparat camila necesara. Dupa un timp cuplul, merge din nou la targ pentru a cumpara camila. La finalul studiului de piata, bunicul cumpara o camila si pleaca cu nepotul spre casa. Pe drum nepotul intreaba pe bunic, dece acum a cumparat o camila mai putin tanara si cu bani mai multi, refuzand oferte mai bune la precedenta tentativa. Bunicul ii raspunde ca ,la tentativa precedenta nu avea banii necesari,in timp ce acum avea acesti bani. Despre o situatie asemanatoare vorbeste si presedintele, totul este ieftin si posibil atunci cand ai mijloacele necesare .

3.~ In final s-a pus in discutie daca exista posibilitatea aducerii salariilor la nivelul anului 2010, respectiv recuperarea celor 10 % care au mai ramas de recuperat dupa ianuarie 2011. S-a discurtat mult fara sa se sesizeze

ca de fapt recuperarea salariala nu este posibila deoarece reprezinta o modificare a quantumului salariului, ceeace nu este posibil in perioada de 6 luni , care precede alegerile .Atat timp cat nu se amana alegerile in toamna nu putem vorbi de modificari ale salariilor tarifare. Putem vorbi insa de cresterea venitului , respectiv a salariului net, prin diminuarea taxelor si impozitelor care se retin in prezent din salariile tarifare.

In final imi permit o constatare : nu aratati o receptivitate deosebita la sugestiile care va sunt trimise, riscand sa cadeti in categoria celor care dovedesc o consecventa biologica.

Florin Dumitrescu

Niciun comentariu: