luni, 11 iunie 2012

comasarea alegerilor


TO: 4 More4 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou

Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:sulfina.barbu@cdep.ro toni.grebla@senat.ro focincrucisat@tvr.ro 1 More...Message flagged Tuesday, December 6, 2011 1:13 PM

COMASAREA ALEGERILOR ,

In expunerea de motive si in luarile de cuvant pe canalele mass-media nu se vorbeste despre principalul avantaj al comasarii .

Comasarea face posibila CORELAREA, COORDONAREA si RESPONSABILIZAREA , atat a candidatilor administratiei locale cat si a candidatiilor reprezentantilor alegatorilor in Parlament , peACELAS PROGRAM ELECTORAL , care sa raspunda intereselor alegatorilor.

De fapt este o forma de POTENTARE prin aplicarea principiului ca UNIREA FACE PUTEREA, CA NUMAI IMPREUNA VOM REUSI.

in acest fel se da un sens cabinetelor parlamentarilor in teritoriu, legaturii acestora cu alegatorii si implicit cu administratia locala..

Numai astfel , bifand pozitie cu pozitie obiectivele din programul prezentat in comun in perioada alegerilor, se poate analiza periodic masura in care administratia locala impreuna cu reprezentantii in parlament fac ceeace s-au angajat pentru comunitatea ce o reprezinta.

Numai astfel nu vom mai asista la initiative parlamentare in interesul unor grupuri restranse de persoane , in timp ce probleme globale raman neabordate.

In final , consider ca neinspirat sa se discute in faza de proiect , fara sa se tina seama de vointa exprimata de populatie in legatura cu functionarea Parlamentului cu o singura Camera, despre un Parlament unicameral, precum si despre reducerea numarului de parlamentari, in ambele cazuri fara sa se prezinte o comparatie cu alte State din UE ( Ungaria etc) sau din afara Uniunii ( Rusia unde la un numar de 110 milioane de alegatori, Camera inferioara are numai 430 parlamentari )

www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: