marți, 5 iunie 2012

INCULPAREA JUSTITIEI

Message flagged Friday, June 24, 2011 12:51 PM


INCULPAREA JUSTITIEI ,



TRIBUNALUL INTERNATIO NAL DE LA HAGA este institutia care judeca activitatea justitiilor nationale.



In Romania sunt suficiente motive pentru ca justitia sa devina o CAUZA pentru Tribunalul de la Haga. Cine si cand va face acest pas ?



Iata motive pentru deschiderea unei actiuni JUDICIARE : :



~ Numeroasele cauze in care instantele au incalcat normele standard , ca de exemplu NEUNICITATEA SENTINTELOR, LIPSA DE CELERITATE IN JUDECAREA CAUZELOR, ("termen rezonabil" conf. art.21 pct.(3 )din Constitutie ) NUMEROASELE SENTINTE DATE CU SUSPENDAREA EXECUTARII PEDEPSEI, SENTINTE DATE CU INCALCAREA DREPTULUI LA UN PROCES ECHITABIL ,ETC;, motive pentru care CEDO a condamnat Statul Roman;



~POZITIONAREA DISCRIMINATORIE FATA DE CEILALTI CETATENI , prin incalcarea art. 16 pct. (1) si (2) din Constitutie , magistrati prevazandu-si prin lege principii si norme de stabilire a cuantumului pensiilor altele decat pentru restul cetatenilor ,sau prin includerea in Constitutie de prevederi, vezi art. 52 pct.(3) , prin care pentru erorile umane ale magistratilor produse la judecarea cauzelor, se prevede explicit , spre deosebire de alte domenii de activitate, ca raspunderea patrimoniala revine Statului; inacceptabil ca magistrati care condamna la suportarea de catre faptuitori a daunelor materiale, acestia nu raspund atunci cand la randul lor produc daune.



~ INCALCAREA prevederilor constitutionale privind ECHILIBRUL PUTERILOR IN STAT, prevazute in art. 1 pct. (4) din Constitutie, in conditiile in care instantele judecatoresti ,judeca cauze privind activitatea organizatorica si fiscala a puterii EXECUTIVE, blocand activitatea Statului.



~ In final ,dar nu mai putin importanta , este problema daca EXISTA CORUPTIE IN JUSTITIE, asa cum se contureaza in monitorizarea justitiei de catre institutiile europene si in cazuri punctuale constatate de institutiile de specialitate ale Statului ; daca aici exista chiar numai suspiciune, avand in vedere rolul justitiei in societate, problema capata alte dimensiuni si trebuie examinata IN MOD EXCEPTIONAL.



PRACTICA AMERICANA rezultata din functionarea societatii , face ca fiecare NISA sau FISURA constatata in reglementari si care a produs efecte negative , sa fie de indata REGLEMENTATA pentru ca in viitor sa nu se repete , reglementarile se fac potrivit proverbului american : " Daca m-ai pacalit (pagubit ) o data sa iti fie rusine; daca m- ai pagubit , pacalit, vatamat a doua oara sa imi fie mie rusine"



www. orizontluminos.blogspot.com



Niciun comentariu: