luni, 11 iunie 2012

justitia ineficienta

TO:procetatean@presidency.ro cornelia.lepadatu@yahoo.com infi@bnro.ro 11 More...Message flagged Friday, October 7, 2011 11:01 AM


JUSTITIA INEFICIENTA ,

" JUSTITIA E NEEFICIENTA " este scris pe imprejmuirea liceului Matei basarab din spre str. Anton Pann .

Aceasta este perceptia populatiei, rezultata si din sondajele de opinie si din monitorizarea facuta de JAI si alte organisme europene.

Astazi cand se cauta cu disperare eliminarea risipei din costurile de functionare a Statelor, nu este permis ca Statul roman , prin Administratia Prezidentiala, Guvern si Parlament , respectiv PARTE A TROICII DEMOCRATIEI , sa lase ca in Legea nr. 303 /2004 privind statutul magistratilor sa existe art. 96 (1) prin care “ Statul, respectiv noi societatea civila ( populatia ) raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare “ , in conditiile in care respectivele instante condamna atunci cand persoane fizice sau juridice prejuciaza .

In conditiile in care de ani de zile si recent Statul roman a fost condamnat la CEDO cu prejudicii de milioane de Euro, este inadmisibil ca acelas Stat , sa nu puna in aplicare prevederea pct 7) din articolul 96 , privind posibilitatea ca Statul sa se indrepte cu o actiune in despagubire impotriva judecatorilor sau procurorilor .

Noi electoratul , direct , daca nu altfel prin reprezentantii nostril in parlament, cerem ca in grija fata de INTERESELE NATIONALE si fata de CORUPTIA din societatea romaneasca , existenta chiar in JUSTITIE, sa se procedeze la modificarea art. 96 si de urgenta la actiuni in despagubire impotriva celor vinovati.

In perspectiva alegerilor din 2012, cine va proceda la modificarea art. 96 va arata ca in mod real se preocupa de interesul national si de ldiminuarea anticoruptiei , va obtine SPRIJINUL MASIV al electoratului.

www. orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: