luni, 11 iunie 2012

mijloace de comunicare

Thursday, September 15, 2011 7:52 PM


MIJLOACELE PUBLICE DE COMUNICARE

Sarcina ce o au de educare si formare a caracterului si obiectivelor la nivel national, este enorm determinata si conditionata de COMPETENTA PROFESIONALA A CADRELOR care le slujesc.

Din multitudinea de probleme existente, care se pot retine prin MONITORIZARE avand ca subiect COMPETENTA , prezint urmatoarele doua :

~ Cu ocazia Concursului muzical Mamaia din acest an reprezentantul Soc de radio Difuziune si membru in juriu , se lamenta pe postul de radio la emisiunea muzicala de dimineata , cum ca din frumoasele compozitii si interpretari premiate la trecutele concursuri , pur si simplu s-a ales praful, deoarece atat compozitiile cat si interpretii dispar odata cu finalizarea concursului . Cine este de vina insa ?

Opinia personala este ca vinovate sunt chiar mijlocele publice de comunicare , deoarece cu usurinta se poate constata ca emisiuni zilnice transmit de ani de zile compozitiile si interpretarile acelorasi compozitori sau interpreti , dintre care St. Banica jr nu lipseste , aparand zilnic de cate 2-3ori , dar si altii. Este lipsa de competenta din partea celor care fac programele, este comoditate din partea acelorasi persoane sau este o relatie de interese intre parti , cunoscand ca pentru transmiterea unei compozitii , compozitorul este remunerat ? Ramane de vazut.

~ In ziua de 12 sept. ziua in care a inceput un nou an scolar, redactorul (?) Peticila a facut elevilor o serie de urari printre care nu a exista cele privind seriozitate in munca, eliminarea absenteismului, munca asidua , corectitudinea etc.

La aceeasi emisiune , prezentatorul Eugen Rusu , vorbeste despre absorbtia de numai 13 % a fondurilor europene de catre Romania, cu mentionarea Poloniei si a altor tari pe aceeasi tema, fara sa precizeze cat reprezinta absorbtia in aceste tari , pentru a ne crea o imagine si nici despre factorii care au determinat astfel de rezultate atat de diferite.,

Consider lipsa de profesionalism si apreciez ca necesara o EVALUARE a competentei acestor functionari publici , a caror incompetenta genereaza deasemenea incompetenta in randul receptorilor.

www.orizontluminos.blogspot.com



Niciun comentariu: