marți, 5 iunie 2012

REVIZUIREA CONSTITUTIEI

REVIZUIREA CONSTITUTIEI,




Revizuirea Constitutiei trebuie sa inceapa cu revizuirea art. 152 pct (1) , deoarece acesta face imposibila revizuirea acesteia tocmai acolo unde se incalca drepturi ale cetateanului sau principii ale democratiei constitutionale , precum si supralicitarea drepturilor fundamentale ale omului , ca de expl :



~ existenta pct. (2) din art. 1 al Constitutiei ,prin care aceasta consfinteste REPUBLICA , ca fiind forma de guvernamant a statului ,incalca libertatea gandirii si a opiniilor , constrangand cetateanul sa adopte o opinie contrara convingerilor sale., ( v. art. 29 pct (1) cu manifestarea spiritului de toleranta si de respect reciproc conf. pct (2 ) din acelas art.; in plus , o astfel de mentiune lipseste in reglementarile UE.



~ mentionarea explicita a independentei justitiei , incalca principiul democratiei consttutionale al SEPARARII SI ECHILIBRULUI PUTERILOR , din moment ce aceeasi prevedere nu ezista si pentru celelalte doua PUTERI DIN STAT. , ceeace face sa se RUPA ECHILIBRUL



~ existenta in art. 44 pct. (8) din Constitutie a unei exprimari explicite privind PREZUMAREA CARACTERULUI LICIT al dobandirii averii,. nu este necesara pentru o buna garantare a proprietatii ; de altfel in "primul protocol aditional la Conventia europeana de salvgardare a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ",semnat la Paris la 20 martie 1952, la art. 1 unde se prevede dreptul la respectarea bunurilor persoanei, nu s-a considerat necesar imperios sa se mentioneze caracterul licit al bunurilor ; prin mentinerea prezumarii ,ne gasim in fata incalcarii art. 11 din Constitutie privind relatia intre dreptul international si cel intern.



~ LIBERTATEA INDIVIDUALA , din contra, este protejata prin prezumtia de nevinovatie atat in art. 6 pct. 2 al Conventiei , cat si in art. 22 pct (11) din Constitutie, ceeace reprezinta , spre deosebire de cazul anterior, respectarea art. 11 din Constitutie privind dreptul international si dreptul intern.



~CONVENTIA, atat la art. 14 care prevede exercitarea drepturilor si libertatilor recunoscute, cat si art. 17 care se refera la acte care urmaresc distrugerea drepturilor sau a libertatilor recunoscute, sau prevederi ale Protocolului nr. 4 care recunoaste anumite drepturi si libertati altele decat cele deja inscrise in Conventie si in primul protocol , sau in oricare alte articole din Conventie , nu se face trimitere la IMUNITATE ,si mai ales la a considera IMUNITATEA CA DREPT FUNDAMENTAL AL OMULUI .



www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: