miercuri, 6 iunie 2012

STIMATE D-LE sERBAN bUSCU

Stimate d-le Serban Buscu




Articolul " ÉXPUSI TOTAL LA RISC DE CATASTROFA " publicat in RL din 08 iunie 2011, la pag.13, necesita unenel lamuriri ,consider eu de mare fond , si anume : Referitor la proprietatea privata ,la bunurile apartinand persoanelor fizice sau juridice, exista cateva moduri de raportare , care necesita comentarii in afara celor din punct de vedere lingvistic.Astfel :



~ " RESPECTAREA bunurilor " asa cum se mentioneaza in " Primul Protocol aditional la Conventia europeana de salvgardare a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale " relatie care trebuie sa fie luata ca model ,avand in vedere ca Protocolul si Conventia se sprijina pe autoritatea art. 3 din Statutul Consiliului Europei, organizatie care grupeaza majoritatea statelor Europei care au aderat la parlamentarismul democratic bazat pe pluralism.



Experienta , istoricul si nivelul democratic al acestora nu poate fi pus in discutie



~ " Proprietatea privata este GARANTATA si OCROTITA in mod egal de lege ,." relatie mentionata in art. 44 pct. (2) din Constitutia Romaniei.



INTREBARE :- Ce aduce in plus relatia de garantare , atat pentru Stat ca si garant, cat si pentru proprietatea garantata. - In ce raport se afla aceasta prevedere din Constitutie fata de cea din Protocolul si Conventia mentionate mai sus , avnd in vedere art. 11 din Constitutie privind "Dreptul international si dreptul civil " si alte prevederi nementionate.



~ " Dreptul poporului de a-i fi ASIGURATA APARAREA personala, a locuintelor , documentelor si bunurilor impotriva unor perchezitii si confiscari nejustificate nu poate fi violat......"., relatie precizata in amendamentul IV /1791 din Constitutia Statelor Unite ale Americii.



INTREBARE : Cat de cuprinzatoare ( nelimitatat) este relatia de GARANTARE a proprietatii private in Constitutia romaneasca si cat de restransa este asigurarea APARARII prevazuta in cONSTITUTIA -USA.



~ ASIGURAREA OBLIGATORIE a locuintelor ,asa cum este prevazuta prin legea nr. 260/2008 , prezentata in articolul d-voastra din RL , in ce masura completeaza sau se suprapune relatiilor de APARARE , RESPECTARE sau GARANTARE si OCROTIRE a proprietatii private.



INTREBARE : Ce contin si ce aduc ca si continut material sau financiar fiecare dintfre relatiile mentionate , respectiv daca statul GARANTEAZA mai este necesara asigurarea obligatorie, masura evident necesara atunci cand relatia cu proprietatea se rezuma la RESPECTARE sau APARARE .



Sunt indreptatiti cetateni carora li se GARANTEAZA proprietatea , sa solicite reintregirea acestora in cazurile in care aceasta este afectata ? DA, este opinia subsemnatului .Astept opinia d-voastra !



In caz afirmativ se impune modificarea de urgenta a art. 44 din Constitutie.



www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: