luni, 11 iunie 2012

aurul nostru

TO:cornelia.lepadatu@yahoo.com cabinetprimar@yahoo.com basarabia_pamant_romanesc@yahoo.com 15 More...Message flagged Sunday, October 9, 2011 1:02 PM


UNDE NE ESTE AURUL,

Astazi 09 oct. a.c. la Romania actualitati , la orele 12 si 30 minute ,in cadrul emisiunii transmise, interlocutorul, un localnic din muntii Apuseni , afirma " aurul nostru este la Paris, Roma, si alte parti, numai la noi nu este, nici verigheta nu am "

Interlocutorul a uitat sa spuna ca in timp ce ne preocupa sa stirbim bunastarea generatiilor viitoare, sunt plecate din tara cca. 180 tone de aur pur, din care 90 tone in cadrul tezaurului inca neinapoiat de la Moscova si alte 90 de tone aurul luat dela Tg. JIu ca prada de razboi, respectivul aur fiind plata Germaniei fasciste pentru petrolul si granele livrate de Romania, respectiv alte resurse instrainate .

Este necesar ca actualul Guvern sa oblige Comisia constituita anterior, avand copresedinti pe istoricul Ioan Scurtu si pe un alt istoric rus, ca aceasta Comisie sa se activeze urgent si sa rezolve cu celeritate problema retrocedarii acestui aur, sau desfintarea si adoptarea unui alt mod de rezolvare .

Pana atunci , nu avem dreptul sa instrainam si ultima resursa de aur de la Rosia Montana , in conditiile in care resursa apelor minerale ( 30 % din resursa europeana se pierde pe cursurile de apa interne ), energia hidraulica ,eoliana si cea solara nu sunt utilizate la capacitate, precum si milioanele de hectare de teren arabil de buna calitate nu produc la capacitate.

www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: