duminică, 10 iunie 2012

de ce numai la ei se poate

DECE NUMAI LA EI SE POATE ?




In judetul Arad un inginer agronom a organizat ASOCIATII agroindustriale prin comasarea suprafetelor de teren detinute de mici fermieri, realizand astfel profit substantial si productii record.

In judetul Salaj un inginer minier disponibilizat a pus pe picioare o fFERMA POMICOLA de toata frumusetea cu productii record; a exstins experienta lui si la cei doritori sa o preia.

In judetul Maramures , au fost infintate MAGAZINE SATESTI pentru vanzarea produselor dela producator direct la consumator.

In judetul Brasov , si in alte judete transilvane, a fost declansata industria eco turismului care are ca obiect si brend fauna si flora din natura , o bogatie pe care strainii o savureaza cu toate simturile.

In TRANSILVANIA a fost .....................

Dece numai transilvanenii au astfel de realizari care le asigura bunastarea familiilor lor si a comunitatilor in care traiesc , fara ca astfel de initiative sa fie rapid preluate in celelalte provincii ale tarii ?.

Sa fie de vina mentalitatea romanului din “vechiul regat” ca “ stie el mai bine “

Lipseste initiativa, informarea, spiritul de organizare , de solidaritate ?

Este de analizat si solutionat la nivel national aceasta situatie.

Atatea ONG- uri au fost constituite pe obiective mai mult sau mai putin serioase, incat ma intreb dece nu s-a gandit nimeni sa constituie o ASOCIATIE pentru dezvoltare si bunastare .

www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: