miercuri, 6 iunie 2012

DE UNDE SOCIETATE DE CONSUM

DE UNDE SOCIETATE DE CONSUM ,




USA in perioada de izolationism si in cadrul strategiei de dezvoltare pe termen lung , in politica cresterii economice bazata pe dezvoltarea productiei interne, a simtit nevoia sa se sprijine pe CRESTEREA CONSUMULUI , respectiv pe CRESTEREA CERERII interne .



Functionarea regulilor de piata libera , a RELATIEI - CERERE SI OFERTA - trebuia sa le asigure o PIATA INTERNA mereu in crestere, care sa sustina DEZVOLTAREA. PRODUCTIEI INTERNE



Rezultatul a fost ca USA a devenit o putere economica mondiala.



IESIREA DIN IZOLATIONISM a schimbat conditiile, in sensul ca relatiile economice noi , in o prima perioada ,pana la mijlocul anilor 80 ai secolului 20 , a extins piata ceeace a sustinut cresterea economica in USA .



Odata cu POLITICA GLOBALIZARII , si EXPORTUL DE CAPITAL acumulat , productia mondiala s-a deplasat spre tarile cu MANA DE LUCRU IEFTINA , respectiv spre tarile astazi EMERGENTE ,. cu o dezvoltare economica deosebita , sustinuta atat pe consumul intern masiv ,corespunzator populatiei numeroase - China, India, Brazilia etc - cat si pe exportul spre USA si alte tari cu economie de PIATA BAZATA in continuare pe CONSUM .



Economiile , productia acestor tari au fost sufocate de importurile din tarile emergente si nu numai.



SCHIMBAREA care trebuia sa se produca a intarziat si anume reducerea consumului la nivelul productiilor interne, respectiv ECHILIBRAREA CERERII CU OFERTA AUTOHTONA , respectiv la trecerea unei SOCIETATI GOSPODARITE ECONOMICOS , adica la un CONSUM IN LIMITA PRODUCTIEI NATIONALE..



ALTFEL SPUS, SA NU CONSUMAM DECAT IN LIMITA A CEEACE PRODUCEM, altfel vom iesi din actuala criza si vom intra in cea mai GLOBALA CRIZA.



Daca presedintele BASESCU a sesizat situatia, devine IMPERATIV ca si LIDERII OPOZITIEI sa o inteleaga. Crizele din Grecia , Portugalia si alte tari, pot fi exemple convingatoare , mai ales ca sunt produse de politici sociale , de protectie populista.



www. orizontluminos.blogspot.com



ps. MUltumiri celor care sunt receptivi la mesajeletransmise si recunoscator celor care transmit opinia lor .



Niciun comentariu: