miercuri, 6 iunie 2012

GARANTI EFICIENTE

GARANTARI EFICIENTE,




Recent se mentiona ca balanta comerciala intre Romania si China este puternic dezechilibrata de exporturile enorme ale Chinei in Romania si cele din Romania in China in valoare sensibil mai mica.



Odata aceasta constatare facuta, explicatia trebuie sa vina de urgenta: cetatenii chinezi veniti in numar mare in Romania si nu numai, sunt de fapt agenti comerciali sustinuti de companii chineze prin intermediul guvernului chinez , care sustine financiar activitatea comerciala a acestora . Este stiut ca o activitate de comert devine rentabila si in special cea de comert exterior , proprotional cu volunul ,respectiv valoare bunurilor tranzactionate., fapt care insa necesita resurse financiare importante. Rezolvarea consta in folosirea GARANTIILOR din partea unor terti sau a unor guverne.



Un parteneriat public privat intre Guvern , detinator de resurse financiare si Patronatele din diverse domenii economice , ar putea initia proiecte pentrU sustinere activitatii comerciale a unor cetateni romani pentru operatiuni de import - export .



La ora actuala de expl. importul de cafea este in mana oamenilor de afaceri arabi , cu sustinere financiara in relatia cu furnizori de cafea din America de Sud ,



Utilizarea GARANTIILOR GUVERNAMENTALE, in sprijinul unor cetateni romani dispusi sa se implice in activitati de comert exterior, ar fi o solutie atat de sprijinire a exporturilor de produse romanesti ,cat si de realizare a unor importuri competitive pe piata romaneasca.



Daca este sa garantam , iata un mod eficient de a GARANTA



Daca unii pot, de ce noi nu am putea.



www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: