miercuri, 6 iunie 2012

GARANTARE SAU NU

Message flagged Sunday, July 3, 2011 1:40 PM


GARANTARE SAU NU,







in completarea celor transmise anterior privind relatia Statelor in raport cu proprietatea privata, fac referire la GARANTAREA depozitelor in sistemul bancar , asa cum aceasta a fost prevazuta in Ordonanta nr. 39/26 august 1996 , aprobata cu modificari prin legea nr.88 / 28.05.1997 , modificari si completari care au continuat prin trei OUG si cinci legi in perioada 1997 - 2006.



Din textul acestor reglementari reiese ca se are in vedere realizarea prin contributii ale bancilor, a unei resurse pentru restituirea catre deponentii bancilor a eventualelor insolvabilitati ale acestora catre deponenti. La randul sau Fondul poate solicita si obtine de la Guvern garantarea imprumuturilor sale.



Suntem in fata unor operatiuni de asigurare si reasigurare a depozitelor bancare., operatiune declansata de stat pentru protectia cetatenilor deponenti , in sensul APARARII SAU RESPECTARII drepturilor acestor cetateni ,o minoritate ..



Altfel spus GARANTAREA este sinonima cu ASIGURAREA , si se face prin transfer de resurse financiare de catre ASIGURATOR, respectiv GARANT., catre asigurat.



Membrii Curtii Constitutionale s-au gandit de unde ASIGURA guvernul resursele necesare GARANTARII proprietatilor private , respectiv daca s-au gandit sa le suporte din resurse proprii , in conditiile in care este vorba de o majoritate a populatiei.



In aceasta situatie si de urgenta va trebui sa reanalizeze daca relatia de RESPECTARE sau APARARE a proprietatilor private corespund situatiei reale in care Guvernul nu s-a gandit niciodata sa suporte ( ASIGURE , GARANTEZE ) pagubele produse de calamitati naturale, foc, etc.



Cum va rezolva justitia romana avalansa de procese declansate in astfel de situatii ?



www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: