miercuri, 6 iunie 2012

PENSIA PROPRIETATE PRIVATA

PENSIA PROPRIETATE PRIVATA ?




Guverne si Legislative din tari cu traditii democratice de sute de ani, de la care ar trebui sa luam zilnic lectii de democratie, au procedat la diminuarea pensiilor de stat, precum in Anglia, Spania etc.



Juristii , lideri politici si sindicali autohtoni cu putina democratie in bagaje , au stabilit ca pensiile romanilor nu pot fi diminuate deoarece sunt de natura bunurilor private, adica au caracter de proprietate privata a detinatorului.



Ca urmare Guvernul a fost nevoit sa procedeze la cresterea TVA-ului, respectiv sa sensibilizeze inflatia in sensul cresterii acesteia, in detrimentul intregului popor, inclusiv al pensionarilor.



INTREBARE : Daca pensiile sunt bunuri private ( personale ) de natura proprietatii private sunt ele mentionate in Codul Civil la Cartea II - Déspre bunuri si despre osebitele modificari ale proprietatii ?



CONCLUZIE : Daca este de natura bunurilor personale , am subsemnatul posibilitatea sa instrainez pensia mea sa o vand , respectiv sa cumpar din piata cateva pensii , sa las mostenire pensia sau pensiile cumparate etc ? Sa fim seriosi, iata in ce consta absurditatea unor decizii atunci cand mintea , intelepciunea , atat cat este, sunt impiedecata sa decida.



Problema nu trebuie sa ramana fara raspuns, deoarece mentinerea TVA-ului actual produce in continuare efecte nefavorabile, micsorarea puterii de cumparare a cetatenilor, consecinta pe care membrii Curtii Constitutionale ar trebui sa o asume. public.



www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: