luni, 11 iunie 2012

institutul astronomic

TO:cornelia.lepadatu@yahoo.com procetatean@presidency.ro Message flagged Wednesday, August 24, 2011 11:40 AM


INSTITUTUL ASTRONOMIC AL ACADEMIEI,

Cat de usor si fara responsabilitate se pierde finantarea europeana de 16 milioane de euro pentru construirea unui observator ASTRONOMIC modern.

Dezinvolt si fara regret exprimat , directorul institutului , d-l Vasile Mioc , recunoaste ca nu a semnat numirea ca sef de proiect a d-lui Mirel Barlan care, lucrand la Observatorul Astronomic din Paris, , din martie 2011 a devenit liderul " de facto" al proiectului si a prezidat mai multe sedinte de lucru ale echipei TELEROM..

Este greu de inteles cum dupa semnalul transmis inca din iunie a.c de un grup de specialisti din tara si strainatate (68 de semnatari ), atat Presedentiei Romaniei, cat si premierului Emil Boc, ministrului Funeriu si Academiei i Romane n conditiile in care se tot vorbeste de atragerea de fonduri europene, se ajunge la situatia ca ANCS sa comunice anularea unilaterala a proiectului "TELEROM ".

Este momentul ca FACTORII POLITICI RESPONSABILI de atragere a fondurilor europene sa dea un exemplu de sanctionare a acestui caz de incapacitate si lipsa de interes aratat fata de problema atragerii de fonduri , precum si de ramanere a Romaniei pe pozitia de codasa a Europei in domeniul astronomiei.

www. orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: