luni, 11 iunie 2012

justitia in deriva


TO: 9 More9 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou

Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:ioan.timis@cdep.ro daniel.buda@cdep.ro bogdan.ciuca@cdep.ro 6 More...Message flagged Thursday, August 25, 2011 1:01 PM

JUSTITIA IN DERIVA ,

Unicitatea DREPTATI a devenit AXIOMA , respectiv o regula care nu mai are nevoie sa fie demonstrata sau sustinuta.

Faptul a dus la introducerea in practica judiciara a principiului UNICITATII HOTARARILOR pentru cauze similare, ceeace nu impiedica instantele de judecata sa gaseasca variante ale dreptatii , functie de locatia instantei sau de o serie de factori ca de expl. pregatirea in specialitate a judecatorilor ( competenta acestora ) , sensibilitatea psihica fata de f aptele judecate ( se vede in o serie de motivari in care subiectivismul este determinant), de presiunea facuta de avocatii apararii sau de partile implicate ( duse pana la amenintarea judecatorilor ) , interese numai de judecatori stiute ( vezi cazuri de rudenie etc.) etc.

Deseori ne gasim in fata unor situatii care arata ca " SE POATE SI ASA , ADICA ALTFEL ".

In contextul mai larg al globalizarii sau al unei GUVERNARI CENTRALE la nivelul UE, constatam ca ceeace la o majoritate a justitilor nationale europene este posibil la noi nu este posibil. Expl:

~ In cadrul masurilor de REDUCERE A RISIPEI BANILOR PUBLICI , altfel zis de AUSTERITATE , reducerea pensiilor a fost posibila , fapt care potrivit justitiei romane a fost imposibil deoarece , pensiile au fost apreciate ca fiind BUNURI PROPRIETATE PRIVATA , fara ca aceste bunuri sa fie de gasit in Codul Civil .

~ Numai la noi averile sunt garantate si considerate a fi obtinute pe cai LICITE .

~ In timp ce in o serie de coduri rutiere nationale ( austtriac, francez etc ) , in caz de neplata imediata a amenzii , se procedeaza la confiscarea automobilului ,urmand ca acesta sa fie prezentat de autoritati spre vanzare si astfel existand posibilitatea incasarii cuantumului amenzii, in codul rutier roman acest fapt. este controversat.

Unicitatea DREPTATII face din instantele de judecata, respectiv din magistrati, varful de lance al competentei profesionale , spre deosebire de alte activitati profesioonale in care finalizarea unor fapte pot capata mai multe forme de rezolvare, de unde si sintacma " MERGE SI ASA". ceeace In justitie nu este admis .

Propun ca periodic sa se testeze capacitatea judecatorilor de a face o DREAPTA JUDECATA , pe cazuri frecvent intamplate.

Propun deasemenea ca similar altor domenii de activitate sa se foloseasca practici statistice, ma refer la elaborarea de grafice tip "CLOPOTUL LUI GAUSS" grafic care exprima aria de dispersare a valorilor unor practici omenesti , stabilind pe acelea care reprezinta erori umane.

CAT DE URGENT VA LUA POZITIE PUTEREA JUDECATOREASCA FATA DE ACESTE ASPECTE ALE VIETII SOCIALE. ?

www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: