duminică, 10 iunie 2012

revenire

REVENIRE ,




Trei prevederi constitutionale privind relatia cu proprietatea privata:



1.~" Dreptul poporului de a-i fi ASIGURATA APARAREA personala, a locuintelor, documentelor si BUNURILOR impotriva unor perchezitii si CONFISCARI nejustificate ........ "( AMENDAMENTUL IV din Constitutia USA anul 1791 )



Pentru aceasta Statul, prin institutiile sale -politie, justitie, armata - si prin realizarea cadrului legislativ , DUCE LA INDEPLINIRE APARAREA BUNURILOR, DE AGRESIUNI INTERNE SAU EXTERNE. Nimic mai mult decat este posibil sa se faca.



2.~ " Orice persoana fizica sau juridica are dreptul la RESPECTAREA bunurilor sale " ( Art. 1 din Primul Protocol aditional la Conventia europeana de salvgardare a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale - anul 1952 )



Dreptul la respectarea bunurilor este mai putin decat asigurarea apararii, deoarece Statul poate sa respecte, dar uneori nu poate sa le asigure apararea. Nimic mai mult decat se poate face de catre Stat., atat cat poate face.



3.~ " Dreptul de proprietate, precum si creantele asupra statului sunt garantate. Continutul si limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege." ( Art. 44 pct (1) din Constitutia Romaniei - anul 2003 )



Garantarea si ocrotirea dreptului de proprietate este mai mult decat asigurarea apararii sau respectarea proprietatii .ATENTIE : Asa cum suntem caracterizati , sunt numai vorbe , VORBE MARI , deoarece vine precizarea ca limita si continutul , respectivei garantii pot fi intre limite inca necunoscute si cu un continut inca fara continut.,



Decat asa GARANTIE mai bine ASIGURAREA APARARII sau RESPECTAREA bunurilor..



Prin modificarea si completarea Constitutiei , cerem ca astfel de ambiguitati, de vorbe goale , pompoase , politicianiste , fara acoperire , SA FIE ELIMINATE..



www.orizontluminos.blogspot.com



Niciun comentariu: