duminică, 10 iunie 2012

rosia montana

ROSIA MONTANA ,


PATRIMONIUL national de orice natura , conf,. unui proverb indian american, si preluat si pus in replica lui STEFAN CEL MARE spune cam asa :" ce avem, avem de la inaintasii nostri si am imprumutat spre administrare de la urmasii nostri '

Cazul atat de mediatizat al zacamantului de la Rosia Montana , este un exemplu cum nu se poate mai relevant al respectivului proverb. Il avem de la stramosi nostrii ,localnici ai acestor tinuturi - dacii si colonistii roman - si conservat pana in zilele noastre cu toate vicisitudinile vremurilor.

Cu multa publicitate, desantata si toxica, astazi se urmareste , ca in interesul unui grup strain sau national, sa fie epuizat , lipsind urmasii de o astfel de mostenire.

Solicit ca administratia actuala a statului roman , obligata sa munceasca in interesul intregului popor, actual si viitor, sa elimine posibilitatea dezafectarii acestui tezaur - la propriu si la figurat .

In acest sens sugerez ca BANCA NATIONALA A ROMANIEI sa preia custodia acestui TEZAUR, SPRE CONSERVAARE SI ADMINISTRARE POTRIVIT INTERESULUI NATIONAL

Cele cca. 800 tone de aur si 2000 tone de argint , precum si alte metale rare , sa intre in TEZAURUL BANCII NATIONALE A ROMANIEI , pe masura ce BNR transfera catre ADMINISTRATIA STATULUI ( ministerului de finante ) contravaloarea in echivalent respectiv o operatie TIP LISING .

ADMINISTRATIA STATULUI sa se oblige sa puna in valoare relieful zonei, fauna si flora naturii in perimetrul zonei, astfel ca populatia din zona si zona in ansamblu sa beneficieze de transferul bogatiei subsolului catre BNR.

Se va elimina astfel pentru totdeauna nu numai pentru o perioada de 20 - 30 de ani , sentimentul localnicilor, a MOTILOR , care il canta :" MUNTII NOSTRI AUR POARTA , NOI CERSIM DIN POARTA IN POARTA "

www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: