duminică, 10 iunie 2012

tezaur rosia

, August 22, 2011 10:37 PM


DOMNULE PRESEDINTE

TRAIAN BASESCU ,



Cu multa stima si interes va rog ca pe viitor , cand faceti declaratii publice , altundeva decat in afara conferintelor de presa, sa precizati daca le faceti in nume personal sau in calitate de presedinte.

Ca presedinte , sunteti obligat sa tineti seama de parerea specialistilor sau a conclavurile din domeniu, respectiv sa asteptati exprimarea acestora, in timp ce ca persoana fizica va puteti exprima numai parerea personala.

In trecut ati gafat cand v- ati exprimat in problema oportunitatii unei retele de autostrazi,in prezent gafati cand va exprimati in oportunitatea exploatarii zacamantului de aur de la Rosia Montana in cadrul contractului incheiat cu mult anterior .

Opinia deja exprimata de specialisti in domeniu , de la nivelul Academiei Romane pana la nivelul inginerilor minieri , parerea este ca zacamnatul sa fie exploatat cu menajamente si de catre entitati ale poporului roman.

A fost exprimata si parerea ca acest depozit natural de aur si alte metale rare , sa fie preluat in LISIENG de catre BANCA NATIONALA , si tranferat acesteia in cadrul unui contract prin care Banca sa il preia in cadrul TEZAURULUI ce il detine, pe masura ce va plati Statului roman ( ministerului de finante ) rente lunare stabilite corespunzator pretului de piata al aurului la data platii.

Solutia asigura Statului roman mentinerea in tara a cantitatii de aur extras si cresterea PUTERII MONEDEI NATIONALE, putere pe care o da existenta aurului.

Daca urmarirti consolidarea monedei prin un cat mai mare tezaur de aur in subsolul BNR , sugerez sa declansati restituirea celor 93 de tone de aur ale tezaurului transferat in 1916 imperiului tarist , precum si restituirea celor cca. 90 tone de aur depozitat la Tg Jiu si confiscate de URSS in ani de ocupatie militara.

Nu faceti o bravura din fronda aratata curentului general exprimat de elita , si nu numai , parte a populatiei condusa de un profund CARACTER ,in mare parte national

www. orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: